Institutul Oncologic Bucuresti (IOB) ""Prof. Al. Trestioreanu"" va beneficia de apara-tura medicala de ultima generatie pentru diagnosticarea cancerului de san.
Aparatura va fi achizitionata in urma unei donatii in valoare de 100.000 de dolar
Institutul Oncologic Bucuresti (IOB) ""Prof. Al. Trestioreanu"" va beneficia de apara-tura medicala de ultima generatie pentru diagnosticarea cancerului de san.
Aparatura va fi achizitionata in urma unei donatii in valoare de 100.000 de dolari, facuta de Avon Cosmetics Romania si de Fundatia Renasterea cu fondurile stranse in campania ""O simpla atingere iti poate salva viata"". Ca urmare a acestei donatii, IOB a luat decizia infiintarii unui nou departament de imunohistochimie, conform declaratiei prof. dr. Rodica Anghel, directorul medical al institutului. Laboratorul va avea un sistem automat pentru prelucrarea lamelor pentru imunohistochimie, un microscop direct cu aparat foto si alte echipamente conexe. ""Noua aparatura ne ajuta substantial in drumul spre diagnosticarea acestei boli. Pana acum, operatiunile se efectuau in afara institutului. Noul laborator automatizat inseamna eficienta sporita si totodata mai mult timp pentru pacienti"", este de parere prof. dr. Rodica Anghel. ALARMANT. La fiecare trei minute, in lume o femeie este diagnosticata cu cancer la san, iar la fiecare 14 minute o femeie moare din cauza acestei boli. Prof. dr. Rodica Anghel atrage atentia asupra importantei screeningului. Orice femeie intre varsta de 25 si 30 de ani trebuie sa faca un control la san, examenul constand intr-o mamografie, ecografie si examen clinic. Pentru femeile peste 45 de ani si pentru cele cu risc crescut, aceste investigatii trebuie sa se faca mai frecvent.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.