""Voi apela la forurile internationale"" Liderul PC, Dan Voiculescu, a anuntat ieri ca imediat ce o va primi, va contesta hotararea CNSAS in cazul in care aceasta precizeaza despre el ca a facut politie politica. El va astepta apoi termenul lega

""Voi apela la forurile internationale""

Liderul PC, Dan Voiculescu, a anuntat ieri ca imediat ce o va primi, va contesta hotararea CNSAS in cazul in care aceasta precizeaza despre el ca a facut politie politica. El va astepta apoi termenul legal, iar daca
si de data aceasta
va primi o hotarare impotriva sa, va face contestatie la
Curtea de Apel.
O eventuala iesire
de la guvernare va fi decisa de Consiliul National al partidului.

""Daca si acolo se va intampla ca politicul sa-si bage coada, pentru ca in Romania este posibil orice, voi apela la forurile europene. Daca va exista cea mai mica dovada ca Dan Voiculescu a facut politie politica voi demisiona din toate functiile politice, din Senat, din partid si o sa ma intorc la afaceri, pentru ca mi-au placut toata viata. Am atata determinare si atata hotarare pentru ca stiu ce am facut in viata. O spun pentru ultima oara, nu am fost ofiter, nu am facut politie politica, ma voi lupta cu toata lumea pentru a-mi apara demnitatea si va asigur ca in aceasta batalie va triumfa adevarul"", a spus Dan Voiculescu, intr-o conferinta desfasurata la hotelul Rex din Mamaia.
""Fiind un om pozitiv, vreau sa cred ca avem de-a face cu o interpretare gresita a unor documente si nu cu o manipulare politica"", a mai spus el, mentionand ca va da in judecata CNSAS si pentru scurgere de informatii catre presa.
De altfel, purtatorul de cuvant al CNSAS, Cazimir Ionescu, a declarat ieri ca informatiile referitoare la liderul PC aparute in presa nu sunt primul caz de antepronuntare a CNSAS, institutia confruntandu-se cu o adevarata problema, ce trebuie rezolvata prin sanctiuni foarte dure in lege. El a mai precizat ca CNSAS se confrunta, de cateva saptamani, cu o serie de scurgeri de informatii catre mass-media, pe fondul carora Dan Voiculescu ar putea actiona in judecata institutia. ""Eu le-am spus colegilor mei ca va veni o zi cand se va umple paharul. Uite ca a venit"", a remarcat Ionescu.
CONSILIU NATIONAL. Dan Voiculescu a mai spus ca el nu poate hotari de unul singur daca PC iese sau nu de la guvernare. Biroul Politic va avea luni o sedinta in care se va discuta acest subiect, iar presedintele conservator va propune, in cadrul aceleiasi sedinte, convocarea unui Consiliu National. ""Biroul Politic nu are menirea si calitatea de a-si putea asuma raspunderea iesirii sau ramanerii la guvernare. E o chestiune de mare responsabilitate, pe care o vom gandi profund"", a spus Voiculescu, aratand ca pana nu se rezolva aceasta problema nu va fi cazul sa fie nominalizata alta persoana pentru functia de vicepremier.

ECHIPA. Scrisoarea deschisa adresata de Dan Voiculescu membrilor PC a fost prezentata de Bogdan Ciuca


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.