Un comunicat remis presei, miercuri, 14 iunie 2006, de conducerea Partidului Conservator il acuza pe Traian Basescu de a fi in spatele intregii afaceri cu dosarele noi primite de CNSAS ca printr-o minune tipica SRI, institutie care a mai facut minuni
Un comunicat remis presei, miercuri, 14 iunie 2006, de conducerea Partidului Conservator il acuza pe Traian Basescu de a fi in spatele intregii afaceri cu dosarele noi primite de CNSAS ca printr-o minune tipica SRI, institutie care a mai facut minuni de rasunet, cum ar fi, de exemplu, confundarea curcii cu gaina. Atat in comunicat, cat si in interventiile tv, Dan Voiculescu a denuntat in intreg scandalul dedesubturile unei batalii politice.
Si fara argumentele convocate de liderul PC - neasteptata desecretizare a unor documente ce n-aveau nici un rost sa fie secretizate, primirea lor de catre CNSAS imediat dupa nominalizarea lui Dan Voiculescu pentru fotoliul de vicepremier, traditia mismasului dintre Traian Basescu si PSD-istul convertit la Portocaliu, Radu Timofte - , nu s-ar fi indoit nimeni ca afacerea tine de politica.
La 16 ani de la prabusirea lui Ceausescu, lucrarile Securitatii carmuiesc viata social-politica din Romania. Nici in visurile lor cele mai frumoase, ofiterii de Securitate, unii dintre ei sub inteligenta unui jandarm rural, nu s-au gandit ca hartiile intocmite de ei intr-o lehamite de birocrati vor deveni documente capabile sa arbitreze batalia politica din Romania democratica impotriva careia luptau.
Ne-am insela daca am crede ca tinta lucraturii lui Traian Basescu a fost Dan Voiculescu. Desigur, Dan Voiculescu e si el o victima. Nu insa cea mai importanta, daca ne gandim ca prin noua acuzatie cade sau macar e pusa intre paranteze mai vechea acuzatie de general de Securitate, care si-a cladit imperiul economic pe conturile lui Ceausescu. In plus, electoratul Partidului Conservator nu e atat de sensibil cum s-ar crede la dezvaluirea ca Dan Voiculescu a fost informator al Securitatii in tineretea sa.
Tinta intregului scandal nu e Dan Voiculescu. Tinta e Calin Popescu Tariceanu.
Ce ne indeamna la o asemenea ipoteza? Un fapt fara nici o legatura cu scandalul Voiculescu. Un fapt petrecut recent.
Traian Basescu a participat la deschiderea Salonului de Carte de Bookfest 2006. Un targ organizat de Gabriel Liiceanu si gruparea de intelectuali talibani anticomunisti si antisecuristi in conflict fatis cu ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu.
Adrian Iorgulescu e lider PNL. Din gruparea Tariceanu.
Dupa discursul lui Traian Basescu, dand curs oportunismului intelectual aviar, Gabriel Liiceanu s-a grabit sa-l gadile nitel pe Traian Basescu pe la subtiorile personalitatii. A declarat ca Traian Basescu a pupat acolo unde a scuipat Iliescu.
Nu asta a dorit Traian Basescu de la popasul sau in lumea cartilor, intreprindere de mari eforturi, daca ne gandim ca domnia sa e un burlac inrait in raport cu biblioteca. Presedintele a vrut sa arate ca a pupat acolo unde a scuipat gruparea Tariceanu!
Targul de carte e pariul minusculului grup anticomunist si antisecurist din istoria post-decembrista, hranit cu biberonul dolarilor de la Soros. Sesizand ca liberalul Iorgulescu s-a certat cu acest grup, Traian Basescu s-a grabit sa-l alinte.
Si dintr-un simplu motiv. E grupul castigat cu oarece timp in urma de anticomunistul si antisecuristul Tariceanu. Grupul care l-a huiduit pe Traian Basescu. Grupul care l-a suspectat de relatii dubioase cu Securitatea. Grupul care l-a acuzat ca refuza condamnarea comunismului.
Grup minuscul, dar decisiv in batalia dintre Palate, deoarece alcatuieste nucleul dur al Dreptei.
In contextul bataliei dintre Palate, Calin Popescu Tariceanu a socotit ca-l poate imboldi pe Dan Voiculescu sa vina ca vicepremier.
Dan Voiculescu avea imaginea de fost general de Securitate.
Presa nu putea relua campania pe aceasta tema.
Din doua motive:
a) nu aducea nimic nou
b) Dan Voiculescu castigase toate procesele pe aceasta tema.
O campanie de presa in chestiunea Dan Voiculescu informator al Securitatii are mult mai multe sanse de eficienta. Impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, desigur.
Cel care a promovat in regim de urgenta noua lege a CNSAS, cel care a creat Tribunalul crimelor comuniste si securiste, cel care l-a acuzat pe presedinte ca intretine relatii nefiresti democratic cu securistii din servicii, si-a ales drept aliat un politician acuzat de a fi fost informator al Securitatii.
Momentul Dan Voiculescu e doar unul dintre momentele nenumarate din frontul principal al razboiului dintre Palate: cel pentru castigarea electoratului dur al Aliantei, electoratul anticomunist si antisecurist.
Pana acum, Calin Popescu Tariceanu a detinut initiativa. A preluat-o Traian Basescu. E randul lui Calin Popescu Tariceanu?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.