Vaduva lui Dan Spataru il va da in judecata pe primarul din Medgidia. Doamna recurge la justitie pentru a apara drepturile fostului sot. Sida nu vrea sa-l mai lase pe primarul din Medgidia sa organizeze Festivalul Dan Spataru. Anul trecut, la 26 s

Vaduva lui Dan Spataru il va da in judecata pe primarul din Medgidia. Doamna recurge la justitie pentru a apara drepturile fostului sot.

Sida nu vrea sa-l mai lase pe primarul din Medgidia sa organizeze Festivalul Dan Spataru. Anul trecut, la 26 septembrie, a avut loc prima editie, la care au fost invitate doar trupe rock (printre care si Proconsul). Evenimentul in sine n-a avut nimic de-a face cu memoria marelui artist. Se pune intrebarea fireasca de ce primaria s-a folosit de numele lui Dan Spataru pentru a organiza un festival de muzica usoara, care numai usoara nu era. Dar ce-a fost a fost! Mai grav este faptul ca primarul Dumitru Moinescu vrea cu orice pret sa mai organizeze o editie ""Dan Spataru"", in acelasi stil. ""Festivalul a fost o porcarie"", ne-a declarat vaduva artistului.
APROBARE. ""Cred ca Dan s-a rasucit in mormant! Nu mai accept sa se organizeze un asemenea spectacol. Dar am auzit ca primarul vrea sa faca din nou festivalul. Fara acordul nostru, al mostenitorilor, n-are voie sa intrebuinteze nici numele, nici imaginea. L-am sfatuit sa-si ia un avocat care ar putea sa-i explice legea dreptului de autor. Mi-a raspuns ca n-are nevoie si ca tot o sa faca festivalul! Il voi da in judecata! Am fost sotia lui Dan Spataru si sunt mostenitoarea tuturor drepturilor patrimoniale si trebuie sa-i apar imaginea!"".
Poate ca din aceasta ""neintelegere"" o sa iasa totusi ceva bun. De exemplu, un adevarat festival Dan Spataru, organizat la Sala Palatului. Ce-ar fi daca Niki Constantinescu si Radu Groza, adica Music Management (cu acordul Sidei, bineinteles!), si-ar forta putin muschii sa realizeze un festival de calitate? Au reusit ei spectacolul ""In memoriam Dan Spataru"", din 27 mai, care a fost un mare succes de casa. Dupa mai bine de zece ani, seniorii muzicii usoare au fost readusi in lumina reflectoarelor. Chiar asa, ce-ar fi daca...?

PRIVILEGIATI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.