Dupa audierea de aproape trei ore a ministrului Apararii Nationale, Teodor Atanasiu (foto stanga), membrii Comisiei de aparare din Camera Deputatilor au ajuns ieri la concluzia ca nu exista indicii care sa arate ca achizitionarea celor doua fregate b
Dupa audierea de aproape trei ore a ministrului Apararii Nationale, Teodor Atanasiu (foto stanga), membrii Comisiei de aparare din Camera Deputatilor au ajuns ieri la concluzia ca nu exista indicii care sa arate ca achizitionarea celor doua fregate britanice este ilegala.

Ministrul Atanasiu a declarat ca nu a fost identificat nici un fel de argument care sa indice faptul ca s-a dat vreun comision sau ca este vorba de un contract pagubos. Potrivit vicepresedintelui comisiei, Marian Saniuta (PSD), ministrul a dat asigurari ca cele doua fregate sunt in perfecta stare de functionare, participand la misiuni NATO, iar valoarea contractului, de 116 milioane de lire sterline, a fost cea mai buna valoare pe care partea romana putea sa o obtina. In fata presei, Atanasiu a recunoscut ca achizitia a fost una oportuna si ca armata romana are nevoie de cele doua fregate, singura problema fiind daca pretul a fost corect. ""Daca s-a dat mita, cu siguranta pretul nu a fost corect. Avem tot interesul de a demasca daca s-a dat aceasta mita unui angajat al ministerului sau vreunui demnitar roman"", a declarat Atanasiu. El a aratat ca in cazul in care se va constata ca s-a dat mita, aceasta va fi returnata, dar a precizat ca in contract se face referire la darea mitei dinspre partea britanica spre partea romana. Pe de alta parte, presedintele Comisiei, Mihai Stanisoara (foto dreapta), a declarat ca decizia achizitionarii celor doua fregate a avut o incarcatura politica, iar liberalul George Scutaru a explicat aceasta decizie politica prin faptul ca negocierile au avut loc in perioada in care Romania se afla in pragul intrarii in NATO.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.