Operatorii Vodafone, NTT DoCoMo si producatorii de telefoane mobile Motorola, Samsung, NEC si Panasonic vor dezvolta un sistem de operare bazat pe Linux pentru telefoanele mobile. Acesta ar trebui sa devina functional la sfarsitul anului 2007, potriv
Operatorii Vodafone, NTT DoCoMo si producatorii de telefoane mobile Motorola, Samsung, NEC si Panasonic vor dezvolta un sistem de operare bazat pe Linux pentru telefoanele mobile. Acesta ar trebui sa devina functional la sfarsitul anului 2007, potrivit newsfactor.com.

""Principalul element care va determina diminuarea costurilor este renuntarea la platformele mici, fragmentate si reducerea timpului necesar dezvoltarii de noi servicii"", a declarat directorul pentru platforme al Vodafone, Patrick Chomet.
Obiectivul aliantei este impartirea costurilor, accelerarea dezvoltarii pachetelor software destinate telefoanelor mobile si crearea unor produse si aplicatii mai personalizate.
Telefoanele mobile utilizeaza sisteme de operare, asemenea computerelor personale, care permit rularea unor aplicatii precum playerele video si trimiterea de mesaje scrise.
Costurile de dezvoltare a programelor software destinate telefoanelor mobile au consemnat un avans important, intrucat acestea trebuie adaptate unor sisteme de operare diferite.
Programele destinate sistemului Linux detin o pondere scazuta pe piata de profil, dominata de Microsoft si Symbian, iar alegerea acestui sistem a fost determinata de faptul ca Linux este o platforma de tip open-source si nu este apartine unei anumite compani.
Concurenta dintre producatorii care vor utiliza versiuni Linux pentru telefoanele mobile va determina reducerea preturilor, in vreme ce Symbian si Microsoft pot mentine preturile la un nivel ridicat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.