A treia forta din America de Sud a obtinut calificarea in optimile de finala dupa doar doua meciuri. Ecuadorienii au invins clar Costa Rica si au devenit principalii favoriti sa incheie pe primul loc grupa A, chiar inaintea tarii gazda, Germania.

Elevii lui Luis Fernando Suarez mai au nevoie de o remiza in ultima etapa, contra nemtilor, pentru a se califica din postura de lideri. Rezultatul de ieri consemneaza eliminarile Poloniei si Costa Ricai, care nu mai detin nici macar sanse teoretice sa prinda optimile.
SOLIDITATE. La fel ca si in confruntarea cu Polonia, sud-americanii au aratat acelasi joc lipsit de fisuri, direct pe poarta si eficace. Cei doi oameni de gol, Carlos Tenorio si Agustin Delgado, au facut din nou diferenta, fiind completati de un alt atacant de mare valoare, Igor Kaviedes.
SCENARIU. In minutul 8, Tenorio a aplicat prima lovitura, finalizand cu capul din apropiere o centrare perfecta a lui Valencia, in vreme ce Delgado a incheiat conturile in minutul 54, sutand violent dupa o patrundere viguroasa. Ecuadorul a incheiat en-fanfare, prin golul lui Kaviedes, care a finalizat o noua actiune superb desenata de revelatia de pana acum a turneului final. Costa Rica paraseste Germania in genunchi, fiind victima unei aparari svaiter si a lipsei de variante ofensive, acolo unde exista doar vedeta Wanchope, ajunsa insa deja la varsta de 30 de ani. El a marcat ""dubla"" in meciul pierdut cu 4-2 in fata Germaniei.

GRUPA A