Calarasenii din Manastirea n-au apucat sa-si curete gradinile, care baltesc de apa, si Dunarea se umfla din nou: un metru la Canalul de la Dorobantu. In sat, nivelul apei a crescut cu cativa centimetri, prea mult pentru oamenii inlacrimati dupa pierderile suferite in urma inundatiilor de acum doua luni.

Chiar daca autoritatile ii asigura ca nu e cazul sa se ingrijoreze, localnicii din Manastirea nu vad cu ochi buni ploile care s-au abatut din nou peste Romania. Si ar fi si greu sa fie optimisti, cand gospodariile situate in dreapta soselei sunt inca sub stapanirea fluviului.
MANASTIREA: SAT EUROPEAN?! Abia acum doua saptamani a fost redata circulatiei soseaua ce strabate satul Manastirea si care face legatura intre Calarasi si Oltenita. Acoperita de ape mai bine de o luna si jumatate, strada este grav afectata. De o parte si de alta sunt mormane de pamant si moloz, ruine ale gospodariilor daramate de furia apei, case pe jumatate cazute, balti in care oracaie broastele. Dar la intrarea in sat troneaza un indicator maret pe care scrie nici mai mult, nici mai putin decat: SAT EUROPEAN. Paradoxal, indicatorul vesteste intrarea in satul Manastirea. Ironia situatiei este remarcata si de tractoristul comunei. Cu un ochi rade, dar cu altul plange dupa casa care i-a fost grav avariata. Om la 67 de ani, inca in putere, a luat-o insa de la capat. Fara sa bata la usa primarului sau sa se planga, batranul si nevasta lui au scos podelele, au daramat sobele, au curatat fundatia pe interior si au lasat zidurile ""la zvantat"". Si-au depozitat mobilierul in pod si spera ca isi vor putea consolida casa pana la venirea iernii.
Oameni gospodari, localnicii din Manastirea nu stau cu mainile in san. Apele nu s-au retras, materialele pentru reconstructia caselor n-au venit, dar ei s-au apucat de treaba. Incearca sa-si curete curtile, sa-si refaca gradinile, s-o ia de la capat. Dar nu e usor. 60 de case din Manastirea sunt complet distruse de ape, alte 22 sunt gata sa cada, iar 92 de gospodarii sunt avariate grav. Fara a avea alte posibilitati, aproape 500 de sateni sunt inca sinistrati. Multi dorm in corturi si primesc doar o mancare calda pe zi, gatita in bucataria mobila a satului. Viata in tabere e din ce in ce mai grea. Speranta ca lucrurile se vor indrepta moare incet-incet, mancarea este tot mai putina, iar donatorii vin din ce in ce mai rar. Printre cei care nu i-au uitat insa pe confratii nostri loviti de furia apelor se numara Fundatia Sensiblu.

52.000 PANTOFI. Ajutor de la Sensiblu