Soferii care au suferit accidente soldate numai cu pagube materiale ar putea fi scutiti in viitor de drumurile la politie. Autoritatile intentioneaza sa introduca metoda ""constatului amiabil"" pentru rezolvarea rapida a cazurilor de tamponari. A
Soferii care au suferit accidente soldate numai cu pagube materiale ar putea fi scutiti in viitor de drumurile la politie.

Autoritatile intentioneaza sa introduca metoda ""constatului amiabil"" pentru rezolvarea rapida a cazurilor de tamponari. Astfel, soferii implicati in coliziune ar urma sa completeze un proces-verbal la fata locului, fiecare prezentand modul in care s-a produs accidentul, acesta ur-mand a fi depus de fiecare conducator auto la societatea de asigurari unde a incheiat polita RCA.
Aceasta masura va putea fi aplicata dupa modificarea Legii privind circulatia pe drumurile publice si a Legii asigurarilor si reasigurarilor. Pe langa aceasta va fi necesara si o perioada de observatie de aproximativ un an, pentru ca societatile de asigurari sa poata aplica si sistemul de bonus-malus.
RCA. In luna mai, MAI a inceput transmiterea a circa 1,3 milioane de instiintari proprietarilor de autovehicule care nu sunt inregistrati in bazele de date ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Registrului Auto Roman cu dovada incheierii de polite RCA si avizul de efectuare a inspectiei tehnice periodice. Destinatarii instiintarilor trebuie sa se adreseze CSA sau RAR sau sa acceseze site-ul www.rarom.ro, linkul ""verificare ITP"", unde sunt prezentati pasii pentru clarificarea situatiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.