Fara marea vedeta, Raul, lasat de selectionerul Luis Aragones pe banca de rezerve, nationala Spaniei a impresionat in primul meci sustinut
la turneul final.

Spaniolii au decis destul de rapid soarta partidei, distrugand sperantele Ucrainei, echipa aflata la primul sau Mondial din istorie.
HOTARATI. Cu golgeterii David Villa si Fernando Torres in mare verva, terenul s-a inclinat inca din start inspre poarta lui Sovkovski. Logic, Spania a deschis scorul in minutul 13, cand Xabi Alonso a reluat in plasa dupa un corner. La faza imediat urmatoare, in minutul 17, omul de gol al Valenciei, David Villa, a sutat violent dintr-o lovitura libera, portarul ex-sovieticilor fiind derutat si de o deviere nefericita. La 0-2, trupa lui Oleg Blohin si-a pierdut busola.
RECITAL. Imediat dupa pauza era clar ca infrangerea Ucrainei se va transforma intr-un veritabil dezastru. Vasciuk a faultat in careu, din postura de ultim aparator, a fost eliminat, iar acelasi David Villa a transformat penalty-ul. Scorul final a fost stabilit cu noua minute inainte de final, cand copilul teribil, Fernando Torres, a finalizat o faza creata de un alt pusti de mare viitor, Cesc Fabregas. Spania demareaza in forta, in vreme ce Ucraina nu poate astepta mare lucru doar de la Andrei Sevcenko.

SPANIA - UCRAINA 4-0