Procesul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu este judecat pentru fals si uz de fals in legatura cu infiintarea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID) s-a amanat ieri pentru a sasea oara in decurs de doua luni. Ca si la termenul anterior,
Procesul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu este judecat pentru fals si uz de fals in legatura cu infiintarea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID) s-a amanat ieri pentru a sasea oara in decurs de doua luni.

Ca si la termenul anterior, motivul pentru care ieri nu s-a putut merge mai departe cu cercetarea judecatoreasca a fost lipsa dosarului. Acesta se afla inca la Tribunalul Bucuresti, unde s-a judecat si respins acum cateva saptamani recuzarea magistratului care are dosarul BID. Cazul a primit astfel o noua amanare de o saptamana, iar in curand acesta va fi din nou blocat de solutionarea unei cereri de stramutare a dosarului pe care avocatii lui Vantu au depus-o la instanta suprema. De asemenea, va urma si vacanta judecatoreasca, in timpul careia, in general, dosarele fara inculpati arestati nu se judeca. Potrivit legii, raspunderea penala pentru faptele de care este acuzat omul de afaceri se va prescrie la inceputul anului 2007. Astfel, Vantu ar putea ajunge sa invoce prescriptia ca motiv al incetarii procesului. (M. Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.