Reporterii de la ziarul britanic The Guardian au descoperit secvente de virusuri letale scoase la vanzare pe internet. Un reporter de la The Guardian a reusit sa cumpere de pe internet o secventa genetica a virusului variolei, care exista numa
Reporterii de la ziarul britanic The Guardian au descoperit secvente de virusuri letale scoase
la vanzare pe internet.


Un reporter de la The Guardian a reusit sa cumpere de pe internet o secventa genetica a virusului variolei, care exista numai in laboratoare de cand boala a disparut, in urma cu trei decenii. Posibilitatea de a recrea virusuri pornind de la secvente de ADN a aparut in 2002, cand cercetatorii americani au refacut genomul virusului poliomielitei, scrie The Guardian.
CONTROL. Cotidianul ridica astfel problema accesului liber si nestanjenit al organizatiilor teroriste de a obtine extrem de usor ingrediente de baza ale armelor chimice. Desi astfel de site-uri sunt utile pentru cercetare, ar trebui impusa o serie de masuri care sa restrictioneze accesul publicului larg la acest tip de informatii.
The Guardian a descoperit ca, la cerere, cumparatorul poate primi ""marfa"" modificata. Potrivit ziarului, pe internet se gasesc baze de date speciale, care ofera secvente de ADN ale virusului variolei si ale gripei spaniole si orice potential client este liber sa le acceseze.
Ziarul citeaza un studiu unde se spune ca majoritatea oamenilor nu are rezistenta la virusul variolei. Astfel, este suficienta infectarea a zece persoane pentru a imbolnavi 2,2 milioane de oameni in 180 de zile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.