250 de milioane de euro, investitii in cultura romana. Datorita efortului neobosit si permanentei preocupari din partea ministrilor Finantelor si Culturii, Republica Romania va inregistra intr-un cincinal de trei ani atrageri de fonduri de un sfert d
250 de milioane de euro, investitii in cultura romana. Datorita efortului neobosit si permanentei preocupari din partea ministrilor Finantelor si Culturii, Republica Romania va inregistra intr-un cincinal de trei ani atrageri de fonduri de un sfert de miliard de euro in reabilitarea unor cladiri/monumente istorice.
Stimati compatrioti! Capitalismul nu inseamna numai acumulare de capital, telenovele pe orice canal de televiziune, filme americane. Bunastarea aceasta a noastra, a tuturor, este tradusa de veghea si priceperea carmacilor din fruntea celor doua ministere, Sebastian Vladescu si Adrian Iorgulescu (foto), in fapte de inalta datorie patriotica. La acestea adaugati investitii de peste un miliard, 1.000.000.000, de euro in invatamant si veti avea o mai buna perspectiva asupra viitorului luminos al Romaniei.
CONCRET. La 28 februarie 2006, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, anunta ca a fost semnat un memorandum cu Ministerul Finantelor privind atragerea a 250 de milioane de euro - surse extrabugetare pentru investitii in reabilitarea unor cladiri/monumente istorice. ""La baza acestui memorandum sta realitatea faptului ca imobile care gazduiesc institutii importante ale culturii romane se gasesc intr-o stare avansata de degradare."" - anunta marti,
28 februarie 2006, ministrul Iorgulescu al Culturii. 80% din cheltuieli erau deja defalcate pe institutii astfel: Muzeul National de Istorie - 22,7 milioane de euro (!!!), Opera Nationala Bucuresti - 19,5 milioane de euro (...), Muzeul National de Arta al Romaniei - circa 16 milioane de euro (???), Palatul Culturii din Iasi -
7,8 milioane de euro, Teatrul National Cluj - 5,6 milioane de euro, 80 de milioane de euro pentru finalizarea lucrarilor la Biblioteca Nationala. In aceeasi zi, cei interesati de cultura la sate puteau afla despre proiectul de Ordonanta de Urgenta privind aprobarea Programului National de Reabilitare a Asezamintelor Culturale si Institutiilor Culturale din Mediul Rural, de aproximativ 100 de milioane de euro. Banii astia, basca inca vreo 300 de milioane de euroi pe care sa ni-i tragem in 2007 tot pentru asta, adica pentru ""reabilitarea asezamintelor culturale de la sate"" pana in 2012. Pac!
Marti, 28 februarie 2006 (adica in aceeasi zi): In acest an vor fi alocati 700 de milioane de euro pentru proiecte aflate in derulare si pentru invatamantul preuniversitar si 400 de milioane de euro pentru invatamantul superior.
Concluzie... Adica???


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.