PRM l-a acuzat ieri pe proaspatul ministru al Transporturilor, democratul Radu Berceanu, ca se afla in situatie de incompatibilitate si ca a prejudiciat statul roman. Deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu a prezentat ieri o nota de la Autoritatea N
PRM l-a acuzat ieri pe proaspatul ministru al Transporturilor, democratul Radu Berceanu, ca se afla in situatie de incompatibilitate si ca a prejudiciat statul roman.


Deputatul PRM Lia Olguta Vasilescu a prezentat ieri o nota de la Autoritatea Nationala de Control, din 2003, in care este sesizata o serie de nereguli ale societatilor comerciale Avi SRL, Parky SRL si Nedarom SRL, in care, potrivit deputatului, este implicat senatorul democrat Radu Berceanu. Totodata, Vasilescu a sustinut ca, potrivit datelor pe care le-a obtinut de la Registrul Comertului, Radu Berceanu se afla in situatia de incompatibilitate, deoarece la sfarsitul anului trecut figura ca administrator al firmei SC Parky Sucursala Craiova. Totodata, deputatul PRM a aratat ca documentele de la Autoritatea Nationala, a caror sursa nu a vrut sa o dezvaluie, i-au parvenit cu o zi in urma si ca acestea au fost elaborate pe vremea guvernarii PSD. ""De aici rezulta ca si PSD avea ceva dosare, dar nu s-au mai finalizat pentru ca Autoritatea s-a desfiintat"", a spus deputatul PRM.
SCUTIRI DE TVA. Potrivit documentelor, compania Avi SRL, al carei actionar majoritar in 2004 era Radu Berceanu, a inregistrat restante de plata catre bugetul asigurarilor de stat. De asemenea, societatea respectiva a beneficiat de rambursari de TVA, fara a indeplini conditiile legale. ""Nu a fost depusa documentatia necesara"", a spus Vasilescu, aratand ca si cu cealalta firma, Nedarom SRL, s-a procedat la fel, Berceanu beneficiind astfel de scutiri la plata majorarilor de TVA.
SPALARE DE BANI. Mai mult, deputatul PRM a precizat ca una dintre firmele in spatele carora s-a aflat Radu Berceanu a fost implicata in spalare de bani, prin constituirea in 2000 a unei firme mixte romano-chineze, firma care de fapt nu exista. ""Iata ca un infractor a ajuns ministru al Transporturilor. Pentru asemenea infractiuni se face puscarie, nu se ajunge ministru"", a spus Vasilescu, adaugand ca proaspatul ministru ar trebui sa demisioneze. Deputatul PRM a anuntat ca va trimite documentele pe care le detine Parchetului General, Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, precum si premierului si presedintelui. Olguta Vasilescu a mai spus ca asteapta un set de documente care sa arate ca, in perioada in care a fost ministru al Industriilor, Radu Berceanu a obligat societatea Electrica sa cumpere stalpi de la societatea Avi, care i-a apartinut acestuia, stalpi pe care Electrica nu i-ar fi folosit.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.