Premierul Calin Popescu Tariceanu a copiat ""metoda Basescu"" de rezolvare a crizelor. Deoarece extinderea virusului gripei aviare a fost stopata, Tariceanu s-a retras ieri din prima linie a luptei cu H5N1, repunandu-l pe Gheorghe Flutur, ministrul A
Premierul Calin Popescu Tariceanu a copiat ""metoda Basescu"" de rezolvare a crizelor. Deoarece extinderea virusului gripei aviare a fost stopata, Tariceanu s-a retras ieri din prima linie a luptei cu H5N1, repunandu-l pe Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii, in fruntea Comandamentului Atiepizootic.

""Am decis ca ministrul Flutur sa conduca de acum Comandamentul, iar eu ma voi implica ori de cate ori va fi nevoie"", a anuntat Tariceanu. El si-a asumat postura de sef al Comandamentului la 24 mai, la cererea lui Basescu, pe care il enervase tocmai haosul provocat de lipsa de autoritate a lui Flutur in fata celorlalte institutii implicate. ""Nerespectarea masurilor de biosecuritate a fost cauza exploziei bombei aviare, dar raportul final al Comisiei de ancheta epidemiologica va fi prezentat pana la sfarsitul acestei saptamani"", a anuntat ieri Tariceanu. El a cerut presedintelui Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare (ANSV) sa reorganizeze aceasta institutie. ""Daca angajatii ANSV nu vor intelege ca, de la cea mai modesta pozitie in structura pana la cea mai inalta, au obligatia sa respecte legea, consecintele pe care Romania le poate suporta sunt foarte grave. Fie ca este vorba de incidente, precum cel cu gripa aviara, fie ca este vorba de nerealizarea unor obiective care tin de integrare"", a avertizat Tariceanu.
DOSARE PENALE. Verificarile pe care le face politia cu privire la substantele folosite pentru activitatea de dezinfectare s-au soldat cu patru dosare penale si cu trei sanctiuni contraventionale in valoare de 1.100 de lei noi. Cercetarile vizeaza atat un director general al unui institut pentru controlul produselor biologice si medicamentelor de uz veterinar, cat si responsabili din firme comerciale. (Florina Zainescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.