Un sondaj realizat prin liceele din Capitala arata ca elevii folosesc computerul in principal pentru jocuri, muzica si internet. Mai mult de jumatate dintre elevi folosesc calculatorul de mai bine de cinci ani. Computerul mananca tot mai mult timp
Un sondaj realizat prin liceele din Capitala arata ca elevii folosesc computerul in principal pentru jocuri, muzica si internet. Mai mult de jumatate dintre elevi folosesc calculatorul de mai bine de cinci ani.

Computerul mananca tot mai mult timp din viata noastra: de multe ori, proiectele de la serviciu trebuie continuate si acasa. Pe calculatorul de acasa. Dar si pentru adolescenti, pentru scolari, computerul acapareaza mare parte din timp. Potrivit unui sondaj prezentat ieri de ECDL, peste 50% din liceeni petrec zilnic pana la 5 ore in fata calculatorului, 14% dintre ei pana la 8 ore si 5% peste 8 ore. Din studiu a reiesit ca peste 90% dintre elevi au calculator acasa si toti cei intervievati au acces la computer in liceu, cel putin o data pe saptamana. 52% dintre elevi folosesc calculatorul de mai bine de cinci ani si mai mult de jumatate dintre ei spun ca au invatat sa il utilizeze acasa. De notat si faptul ca parintii a 63% dintre respondenti folosesc computerul.
PREFERINTE. La intrebarea ""cat te joci la calculator?"", 48% au spus ca doar o mica parte, pentru 28% jumatate din timp, iar 13% se joaca aproape tot timpul. Intre jocurile preferate: NFS (26%), Counter Strike (20%), FIFA (14%) etc. De asemenea, calculatorul este folosit pentru internet ""destul de mult"" (64%), foarte mult pentru muzica (63%) si destul de mult pentru programare (22%).
La scoala, computerul este folosit indeosebi la informatica (64%), in timp ce la celelalte materii mai putin: la fizica 9%, la chimie 4%, la biologie si geografie 2% etc.
In ceea ce priveste cunostintele de utilizare: ""satisfacator"" pentru 30%, ""bine"" 33% si ""foarte bine"" 28%. Cand sunt intrebati ce programe stiu sa foloseasca la nivel mediu, 14% au indicat Windows, 28% internet, 24% Office si 4% Linux. La studiu au luat parte 946 de elevi (443 de baieti si 503 fete) de la zece licee din Bucuresti, cu profiluri diferite.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.