Anuntata cu surle si trambite acum un an de responsabilii Ministerului Mediului, ancheta DNA asupra contractelor de concesiune din Delta Dunarii stagneaza de 13 luni.

In tot acest timp, in loc ca functionarii statului si oamenii de afaceri care au semnat contractele sa fie arestati, nu a avut loc nici macar un interogatoriu.
NICI O AUDIERE. In mai 2005, Sulfina Barbu (foto), ministrul Mediului, anunta triumfalista ca a cerut DNA sa verifice modul in care au fost incheiate in 2002-2003 contractele de concesionare a activitatii de pescuit din Delta Dunarii. Gestul a fost repetat in ianuarie 2006, cand Barbu a spus ca are informatii ca ancheta avanseaza. In realitate, cazul a fost instrumentat de DNA Constanta si pana acum nu s-a descoperit nimic. Nici vorba de ""rechinii"" despre care autoritatile de la Bucuresti spuneau ca ar fi pagubit statul si ar fi incalcat legea. Singurele lucruri pe care procurorii le-au facut au fost sa verifice documentele din contracte, pentru a vedea daca acestea au corespuns textelor de lege in vigoare atunci si sa afle daca rezilierile din 2005 au fost facute legal. De aceea nu s-a organizat nici o audiere sau interogatoriu si nu a fost descoperit nici un prejudiciu adus de contractele de concesiune. (Alexandru Nastase)