Tara noastra a devenit o importanta piata de desfacere a vinului moldovenesc, peste 20% din productie ajungand pe mesele romanilor. Importurile de vin din Republica Moldova ajung la 20% din piata roma-neasca, a declarat Liviu Mantu, director de
Tara noastra a devenit o importanta piata de desfacere a vinului moldovenesc, peste 20% din productie ajungand pe mesele romanilor.


Importurile de vin din Republica Moldova ajung la 20% din piata roma-neasca, a declarat Liviu Mantu, director de vanzari la crama Dealul Viei, importator in Romania pentru vinurile produse de Vitis Hancesti, Republica Moldova. Un alt mare producator de vinuri din Republica Moldova, prezent pe piata romaneasca, este Milestii Mici. Aceasta detine cea mai mare colectie de sticle de vin din lume, 1,5 milioane de sticle, iar cea mai veche sticla de vin dateaza din 1968. ""Colectia de vinuri se afla in cel mai mare oras subteran, si are 200 de kilometri de galerii"", a spus Marina Britrina, sef marketing si vanzari, Milestii Mici.
Liviu Mantu spune ca numarul sticlelor de vin vandute anul trecut a fost de 4 milioane. Pentru anul acesta, el estimeaza ca procentul vinurilor moldovenesti prezente pe piata romaneasca va fi cu 50% mai mare decat anul trecut. ""Anul acesta numarul sticlelor de vin vandute pe piata romaneasca speram sa fie de 6 milioane"", a spus Liviu Mantu. ""Desi avem numai vinuri de calitate superioara si de origine controlata, preturile sunt unele accesibile: de la 8 lei noi pana la 25 de lei noi"", a explicat el.
Datorita exporturilor mari de vin din Republica Moldova, veniturile producatorilor de sticla au inregistrat cresteri foarte mari. ""Majoritatea sticlelor sunt exclusive, astfel producatorii de vin isi pas-treaza imaginea. Mai bine de 50% din sticlele produse de noi merg la export ceea ce inseamna mai mult de un milion de dolari"", a explicat Dragos Voroniuc, sef marketing la Fabrica de sticla din Chisinau.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.