Salonul cartii Bucuresti - Bookfest se deschide astazi in halele 13-15 ale Romexpo. De miercuri pana duminica, vizitatorii vor putea trece pe la standurile a 215 de expozanti si vor putea participa la 180 de evenimente variate.
Cum targul era gata-gata sa nu mai aiba loc din cauza neintelegerilor, nu mira pe nimeni ca, desi targul a inceput, neintelegerile continua.
NEINTELEGERI. Marul discordiei il reprezinta introducerea de catre organizator (AER) a taxei de intrare (40.000 de lei vechi). Introdusa pe ultima suta de metri, taxa nemultumeste in primul rand editurile care au platit bani multi pentru inchirierea unor standuri si care acum sunt ingrijorate de faptul ca taxa de intrare ar putea alunga cumparatorii. Federatia Editorilor si Difuzorilor de Carte - formata din Uniunea Editorilor din Romania, Societatea Editorilor, Asociatia Publicatiilor Literare si Editorilor din Romania, Organizatia Patronala AGORA, Asociatia Cartea scolara si Asociatia Difuzorilor si Editorilor - Patronat al Cartii considera intr-un comunicat ca biletul de intrare de 4 lei constituie ""o bariera financiara importanta in fata unui mare numar de iubitori ai cartii"".
In replica, AER spune ca fara incasarile din bilete nu ar fi putut acoperi cheltuielile de organizare ale salonului. Costul total al organizarii este de 255.000 de euro, din care 15 procente vor fi recuperate din taxele de intrare, organizatorii estimand ca vor vinde 40.000 de bilete.
Cat de suparati sunt editorii vom vedea vineri, in cadrul adunarii generale AER, cand se va alege conducerea asociatiei.

RAO PLATESTE BILETUL