Virusii ""dedicati"" serviciilor de mesagerie online se inmultesc rapid. Expertii spun ca este nevoie de solutii de securitate dedicate. Serviciile de mesagerie online sunt tot mai folosite si in interiorul companiilor pentru a facilita comunic
Virusii ""dedicati"" serviciilor de mesagerie online se inmultesc rapid. Expertii spun ca este nevoie de solutii de securitate dedicate.


Serviciile de mesagerie online sunt tot mai folosite si in interiorul companiilor pentru a facilita comunicarea intre angajati. Acest lucru l-au observat si creatorii de programe malware. In ultimul timp s-a observat o inmultire alarmanta a acestor programe pentru IM. Potrivit unui raport Postini, numarul atacurilor de acest gen a crescut cu 500% in luna mai, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Organizatia a depistat si blocat numerosi virusi si viermi de messenger, intre care vat Browaf, Tilebot si Khoobe, acesti malware infiltrandu-se cu usurinta in retele corporate monitorizate de Postini. In acelasi timp, in numai o luna, traficul pe messenger a crescut cu 138% in companiile respective.
MASURI. Organizatia atrage astfel atentia asupra lipsei masurilor de securitate dedicate acestui gen de comunicare online. Pe de alta parte, expertii avertizeaza utilizatorii sa fie atenti cand deschid link-urile ce sosesc in mesajele instant, chiar daca acestea sunt venite din partea unor persoane cunoscute.
Este stiut si faptul ca in multe companii IM-ul a ajuns subiect de disputa, invocandu-se un soi de dependenta in detrimentul muncii. Iar atunci cand nu a fost interzis, a fost ""inventat"" de companie, asa cum e cazul la AMD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.