Cu eleganta specifica gospodinelor de cariera, cateva doamne din exoticul cartier Micro 14 duc paharul de bere la gura, sorb cu retinere si-si impartasesc una alteia noile informatii din viata intima a vecinelor. Este Dragaica, nu?! Ca daca n-ai mancat o bere si n-ai baut un mic la Dragaica din Buzau se cheama
ca ai trait degeaba.

In ecouri manelistice, buzoienii priveau sambata norisorul de fum ce se ridica chiar deasupra Dragaicei, la iesirea din oras, in ""cartierul"" numit Zona Industriala. Nu ardeau fabrici si uzine, doar cateva tone de carne tocata pe niste gratare negre.
Cunoscuti publicului ca producatori de tuica, vin si covrigi, unii buzoieni sunt vestiti machitori de bere si halitori de mici. Cand Baraganul cel uscat se incinge vara, tuica devine inutila, iar berica e singura salvare. Bineinteles, nu vorbim de toti buzoienii, ci doar de o parte a lor, tagma acelora care sambata au mers la Dragaica, in prima zi din acest an a acestui balci.
Sambata a fost prima zi din acest an a Dragaicei buzoiene, o zi frumoasa, calda si plina de pasarele ciripitoare prin toti copacii orasului. Prima zi de Dragaica buzoiana a insemnat Stela Popescu si, bineinteles, Arsinel, Vasile Muraru si, normal, Nae Lazarescu, precum si multi alti interpreti de muzica populara, cunoscuti numai de iubitorii genului, micul la 12.000, berea la 15, manele, rulete, tir sportiv, gogosele si pateuri, floricele de porumb si ""bomboane da dovleac si da floare, baetii!"", vata roz pe bat de brad, masinute busitoare, box, chiloti la 15 mii, bluzite si fustite din bumbac 100%, bere la pahar si vin cu termen de valabilitate.

GRATAR. Micul e un lucru pretentios. Dar si gustos