Presedintele PC, Dan Voiculescu, a precizat ieri, dupa intalnirea cu membrii Colegiului CNSAS, ca in cazul sau ""nu a aparut nici un fel de elemente noi"" si ca ramane valabil ce a spus de 16 ani incoace: ""Nu am fost ofiter de Securitate si nu am facut politie politica"".

Liderul PC a aratat ca membrii CNSAS i-au spus ca au mai aparut doua dosare noi, care nu au fost pana acum desecretizate. Presedintele PC a vazut cele doua dosare si a precizat ca in ele ""nu este nimic nou"" si ca acolo apar unele documente din dosarul pe care il are de urmarit de Securitate. ""Nu vad nici un motiv pentru care documentele nu au fost desecretizate, pentru ca in ele nu e nimic secret. Le-am studiat si pot sa va spun ca nu este absolut nimic legat de politia politica. Va dau exemple: era o chestiune de cand jucam eu hochei, in care un ofiter de Securitate raporta sefului sau ca are de gand sa ma contacteze pe mine ca sa afle daca vreun hocheist vrea sa ramana la Praga, sa nu mai vina acasa. Nu rezulta ca a aflat. Ce am eu cu faptul ca avea el de gand sa afle? Mai e o nota de cand eram student. Eram intrebat daca cunosc studenti straini care studiaza la Bucuresti. Eu spuneam da, cunosc studentul cutare si cutare, care sunt studenti foarte buni, colegi foarte buni"", a declarat Dan Voiculescu.
SOLICITARE. Liderul PC va merge la CNSAS de cate ori va fi chemat, daca mai apar microfilme sau alte dosare. ""Rugamintea mea adresata membrilor CNSAS a fost sa faca absolut toate analizele posibile, sa desecretizeze absolut toate documentele posibile, sa investigheze pana la capat, pentru ca mi-as dori ca odata pentru totdeauna sa se termine cu aceasta falsa problema"", a precizat Voiculescu. El a mai adaugat ca in urma cu cateva zile a trimis cate o scrisoare premierului si presedintelui Basescu in care i-a rugat sa mai astepte cu nominalizarea si investirea sa in functia de vicepremier pana cand CNSAS va da un raspuns. Voiculescu a apreciat ca ""intr-o zi, doua, trei"" o sa se rezolve acest lucru, iar daca se va intarzia mai mult, ""nu o sa fie un capat de tara, pentru ca Guvernul functioneaza bine si cu mine, si fara mine"".

DOSARE DE LA SRI