Miron Cozma nu a reusit ieri sa-i convinga pe magistratii de la Judecatoria Sectorului 5 ca poate fi eliberat inainte de termen. Instanta a respins contestatia fostului lider al minerilor impotriva raportului prin care comisia speciala de la Peni
Miron Cozma nu a reusit ieri sa-i convinga pe magistratii de la Judecatoria Sectorului 5 ca poate fi eliberat inainte de termen.

Instanta a respins contestatia fostului lider al minerilor impotriva raportului prin care comisia speciala de la Penitenciarul Rahova i-a respins acestuia cererea de eliberare conditionata. El a reusit sa obtina totusi o micsorare cu sase luni a termenulului dupa care va putea face o noua cerere. Astfel, prin hotararea de ieri, data a fost fixata la 1 ianuarie 2007. Avocatul lui Cozma ne-a declarat ieri ca va ataca hotararea cu recurs. Dupa proces, Cozma a fost dus la Parchetul Instantei Supreme, unde procurorii militari l-au reaudiat timp de cinci ore in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. In acest caz, Miron Cozma are calitatea de martor, infractiunile care ar fi putut fi retinute in sarcina lui fiind deja prescrise inca de anul trecut. Dupa audieri el ne-a declarat: ""Vinovatii trebuie sa plateasca. Eu sunt un vinovat fara vina!"". La audierile de anul trecut el a aruncat toata vina pe umerii fostului sef al statului Ion Iliescu. Cei doi ar urma sa fie confruntati la o data ce nu a fost inca stabilita. (M. Pasa, V. Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.