Fax: Rraaa-ddd-u Berrrcea-nnn-u (ceva mai intepat, ca limba ministrului), ministru al Transporturilor. Piiiiiuu... Confirmare de primire. Aleea Modrogan nr. 1. Sediul central al PD, luni, ora 16:00. Etaj. Biroul lui Traian Basescu - aaaa, scuze: al

Fax: Rraaa-ddd-u Berrrcea-nnn-u (ceva mai intepat, ca limba ministrului), ministru al Transporturilor. Piiiiiuu... Confirmare de primire. Aleea Modrogan nr. 1. Sediul central al PD, luni, ora 16:00. Etaj. Biroul lui Traian Basescu - aaaa, scuze: al lui Emil Boc. Birou cu sfert de norma, de altfel - doar lunea si duminica - atunci cand primarul de la Cluj isi imbraca haina de presedinte de partid si vine ""la Capitala"". Sanda e aceeasi. Secretara boss-ului din Modrogan (tot Basescu, fireste! Pardon! Gluma nesarata.) capseaza confirmarea de primire de depesa semnata de Boc. La capatul celalalt un piu de fax guvernamental. Gata! Radu Berceanu a ajuns in Guvern. Pe hartie. In mapa premierului, inghesuiala mare! Sufletul i l-au mancat democratii astia cu Basescu al lor! Uite aici: demisie Pogea, retragere Dobre, numire Berceanu. Berceaaanuuu. Berceanu de la Industrii, care l-a scos pe Tariceanu dupa nici un an de mandat!

DUBLURA. Ora 17:00. Guvern. Sedinta Aliantei. Pedistii insista cu hartia mandatoare, insista si iar insista. Insista si Boc: o inmaneaza personal.

MARTI, 13. Orele pranzului. Pogea, out, Dobre, out, Berceanu, in, una peste alta in plic, curierul a parasit Palatul Victoria. 12:13 p.m. La intrare pe Calea Victoriei, o REBU care spala carosabilul tocmai a mancat vreo 14-16 secunde din mandatul noului ministru. Noroc cu verdele de la se-mafor. Sau mai exact... de la sematoare: caci sunt trei. A! 12 siii 13... marti, 13... Inca un verde la semafor! Yessss! La radio, telefon cu ascultatorii despre restructurarea Guvernului. ""E mana lui Basescu, domne... Boc nu face nimic fara el. Scriu ziarele ca a vrut sa-i suceasca mana lui Tariceanu cu restructurarea asta!"" ""Dar si Tariceanu, zice domnul Alexandru din Baia Mare, prea multe ezitari... Nu e asaaa, un om cu autoritate! Si stiti cand si-a pierdut autoritatea? Cand a zis ca demisioneaza si nu a mai demisionat!""... In dreptul Hotelului Bucuresti, primul rosu. La semaforul nr. 6, in dreptul magazinului Muzica, ambuteiaj. Claxoane. Injuraturi. Minute intregi scazute din mandatul de ministru. Se mai adauga alte doua la Opera. 12:24. Pieton care trece pe rosu, evitare cu grad scazut de periculozitate - hartii in siguranta. Casa Radio, semaforul nr. 12. Alooo, domnua€™ Videanu! Nu merge, domne, semaforua€™. Sa fac accident aici, sa nu mai ajunga hartiile la Palat. Tztztz! Ia uite: o banda e blocata de trei masini REBU care sug apa din Dambovita! 12:28. Stanga la Pod Cotroceni, Gradina Botanica, Palatul... Co-tro-ceeeni... 12:32. Intrare Leu, Registratura. Foaie de parcurs: 19 minute, 16 semafoare, 7,5 km parcursi, 700 ml benzina consumati...

PALATUL COTROCENI. Berceanu iese ministru


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.