Deturnarea anchetelor desfasurate de procurori devine tot mai des motiv de corupere. Doi politisti judiciari din cadrul DIICOT, retinuti luni seara de DNA, ar fi urmat sa favorizeze niste invinuiti intr-un dosar legat de cazul RAFO. Comisarul Fl

Deturnarea anchetelor desfasurate de procurori devine tot mai des motiv de corupere. Doi politisti judiciari din cadrul DIICOT, retinuti luni seara de DNA, ar fi urmat sa favorizeze niste invinuiti intr-un dosar legat de cazul RAFO.

Comisarul Florian Manda si subcomisarul Dragos Sotrin au lucrat o vreme in dosare importante ale Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT), unde au fost delegati de la structura de Combatere a Marii Criminalitati Economico-Financiare-IGPR.
SALTATI. Luni seara, cei doi politisti au fost retinuti de procurorii DNA pentru ca ar fi primit mita 20.000 de euro. In schimbul acestor bani, judiciaristii ar fi urmat sa favorizeze niste administratori ai unor firme ploiestene. Surse judiciare ne-au precizat ca mituitorii se afla in vizorul procurorilor DIICOT inca de la trimiterea in judecata a omului de afaceri Corneliu Iacobov, cand din dosarul RAFO s-a disjuns o parte pentru continuarea cercetarilor. In schimbul spagii, Manda si Sotrin urmau sa deturneze ancheta astfel incat invinuitii sa iasa basma curata. Ordonantele de retinere au fost semnate ieri.
Potrivit surselor noastre, inainte cu aproximativ zece zile de a fi retinuti, celor doi politisti nu li s-au mai prelungit delegatiile in anumite dosare, singura lor insarcinare oficiala la DIICOT fiind legata chiar de cazul pentru a carui tentativa de influentare au fost retinuti. Motivele pentru care au fost dispuse aceste masuri nu au fost facute inca publice, dar, conform acelorasi surse, ele nu au legatura cu acuzatiile aparute la rampa luni seara.
COLABORARE. Procurorii anticoruptie au colaborat in realizarea acestei anchete cu Directia Generala Anticoruptie din cadrul Politiei, institutie care la solicitarea DNA a pus la dispozitie toate ""probele"" detinute. ""N-a fost flagrant, au cazut pe interceptari!"", ne-au precizat surse judiciare. Ieri-dimineata, unul dintre procurorii DIICOT a fost chemat la DNA pentru a raspunde catorva intrebari legate de activitatea celor doi inculpati.

SCOP. Politistii trebuia sa deturneze o ancheta


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.