Omul de afaceri sirian Zaher Iskandarani (foto stanga) va fi cercetat in libertate, dupa ce ieri Curtea de Apel Bucuresti a decis sa nu-i mai prelungeasca acestuia mandatul de arestare. Iskandarani a fost eliberat aseara din arestul Directiei Cerceta
Omul de afaceri sirian Zaher Iskandarani (foto stanga) va fi cercetat in libertate, dupa ce ieri Curtea de Apel Bucuresti a decis sa nu-i mai prelungeasca acestuia mandatul de arestare. Iskandarani a fost eliberat aseara din arestul Directiei Cercetari Penale, dupa aproape sase luni de incarcerare si cateva ore de intarziere a executarii deciziei judecatoresti. El a fost arestat de Tribunalul Bucuresti in decembrie 2005 si este anchetat pentru savarsirea mai multor infractiuni economice, printre care contrabanda cu tigari si alcool. Alaturi de Iskandarani au fost pusi in libertate si doi dintre presupusii sai complici. In timp ce toata lumea astepta decizia instantei, Zaher Iskandarani a fost dus la Parchetul Instantei Supreme, unde procurorii i-au prezentat materialul de urmarire penala, act ce precede trimiterea in judecata. ""Magistratii au stabilit in unanimitate, spre cinstea lor, ca prelungirea arestarii a fost nejustificata. Daca nu-l chema Iskandarani, nu ar fi fost arestat. Procurorii au dat caracter penal unor operatiuni pur comerciale si vom demonstra acest lucru la instanta"", ne-a spus avocatul Mihalcescu. La plecarea din Parchet, desi incatusat, Zaher a declarat ca se simte foarte bine. Aflase decizia. (V. Fotache, M. Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.