Proprietarii de locuinte care nu se conformeaza solicitarilor primariilor privind consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat vor plati amenzi intre 1.000 si 3.000 de lei noi, a anuntat ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely. Pr
Proprietarii de locuinte care nu se conformeaza solicitarilor primariilor privind consolidarea cladirilor cu risc seismic ridicat vor plati amenzi intre 1.000 si 3.000 de lei noi, a anuntat ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely. Primariile vor emite notificari catre asociatiile de proprietari, sanctiunile urmand sa fie cuprinse intre 1.000 si 2.000 de lei noi pe proprietar in cazul in care expertizarea sau proiectarea sunt intarziate si intre 1.500 si 3.000 de lei pentru tergiversarea lucrarilor de consolidare. Borbely va cere modificarea cadrului legislativ, care prevede in prezent ca toti proprietarii unui imobil sa fie de acord pentru consolidarea antiseismica. Totodata, autoritatile deruleaza si programul de reabilitare termica a cladirilor, cu un buget de 8 milioane de lei noi pentru 12 cladiri aflate in executie si inca 390 identificate pentru expertizare si proiectare. Prin acest program asociatiile de proprietari vor suporta o treime din costuri, urmand ca restul sa fie suportat de la buget.
PENTRU TINERI. Incepand din aceasta vara, tinerii casatoriti cu varsta sub 35 de ani vor putea primi o subventie de 20% de la stat daca isi construiesc o casa prin credit ipotecar, cu un constructor autorizat. Masura, care va fi propusa de ministrul Borbely, se va aplica numai in cazul locuintelor mai mici de 80 mp. (Iohanna Onaca Purdea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.