Adoptiile internationale incing iar spiritele, dupa ce o scrisoare-protest a 33 de organizatii nonguvernamentale, critica la adresa sistemului romanesc de protectie a copilului, a fost publicata in Financial Times. Baroneasa Emma Nicholson, Autori
Adoptiile internationale incing iar spiritele, dupa ce o scrisoare-protest a 33 de organizatii nonguvernamentale, critica la adresa sistemului romanesc de protectie a copilului, a fost publicata in Financial Times.

Baroneasa Emma Nicholson, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) si Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA) au reactionat prompt la o scrisoare-protest a 33 de organizatii neguvernamentale care critica sistemul de protectie a copilului din Romania. Atat parlamentarul european, cat si organismele romanesti denunta presiunile facute pentru reluarea adoptiilor internationale si cer celor 33 de organizatii sa lase Romania sa duca politica pe care, ca stat suveran, decide sa o aplice in domeniu.
O PAGINA. Scandalul a inceput o data cu publicarea in cotidianul Financial Times, intr-o pagina publicitara, a unei scrisori semnate de 33 de organizatii neguvernamentale, care sustin ca sistemul romanesc de protectie a copilului este plin de abuzuri, iar mii de copii sunt abandonati anual, fiind obligati sa traiasca in conditii mizere in centre denumite ""Guantanamo ale copiilor"". Este o pledoarie pentru reluarea adoptiilor internationale, apreciaza baroneasa Nicholson, si de autoritatile de la Bucuresti. Emma Nicholson, fost raportor pentru Romania al Parlamentului European, a dat ieri replica ONG-urilor, tot in Financial Times, semnaland ca unele din organizatiile semnatare ale scrisorii ""au un interes financiar puternic in reluarea unei afaceri foarte profitabile, care este adoptia internationala"".
ANDPC sustine, la randul sau, ca atacurile la adresa sistemului de protectie a drepturilor copilului ""sunt orchestrate din umbra de grupuri de presiune straine de interesele tarii noastre"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.