Cehii le-au dat o lectie de fotbal americanilor, in primul meci al Grupei E, realizand cea mai mare diferenta de scor de pana acum la aceasta editie a CM. Eroul meciului a fost Rosicky, autor a doua goluri.

Desi lipsiti de aportul lui Baros, elevii lui Karel Brucner nu au dus lipsa de incisivitate in atac. La prima actiune mai periculoasa, Grygera a centrat perfect pentru uriasul Koller, care, nemarcat, a reluat puternic cu capul in poarta lui Keller. Americanii puteau totusi sa egaleze, dar actiunea buna a lui Reyna
s-a finalizat cu un sut in bara (a€™28). Apoi a intrat in scena Rosicky, care a fost desemnat si omul meciului. Mijlocasul, transferat recent de Arsenal de la Borusia Dortmund, a majorat scorul in minutul 38, cu un sut superb de la 25 de metri, iar apoi, in partea secunda, a stabilit rezultatul final, dupa o actiune personala.
ACCIDENTARE. Intre cele doua goluri spectaculoase ale lui Rosicky a intervenit si singurul punct negativ al zilei pentru cehi, accidentarea lui Koller. Autorul primului gol din partida cu americanii a suferit o intindere la coapsa dreapta in minutul 43 si nu a mai putut continua sa joace. El va afla astazi cat timp va fi indisponibil, dar oficialii cehi se aratau ingrijorati dupa meci. ""Se pare ca este o accidentare destul de serioasa"", a spus antrenorul Karel Brukner.
CONTRASTE. ""Sunt foarte mandru de jocul elevilor mei de astazi. Nu a fost un miracol astazi, pur si simplu am facut un meci de foarte buna calitate"", a mai spus tehnicianul ceh. De partea cealalta, americanii au recunoscut superioritatea europenilor. ""Am avut un inceput foarte prost. Cand iei gol inca din minutul 5 de la o echipa care se si apara foarte bine, este greu sa obtii un rezultat bun. Echipa mai buna a castigat, sunt dezamagit de jocul nostru"", a spus antrenorul americanilor, Bruce Arena.

SUA - CEHIA 0-3