Dupa aproape trei ore de discutii si o pauza de consultari - necesara puterii pentru a-si strange oamenii in sala, senatorii au respins cu 57 de voturi ""contra"", 57 de voturi ""pentru"" si o abtinere (care se aduna la voturile impotriva) motiunea
Dupa aproape trei ore de discutii si o pauza de consultari - necesara puterii pentru a-si strange oamenii in sala, senatorii au respins cu 57 de voturi ""contra"", 57 de voturi ""pentru"" si o abtinere (care se aduna la voturile impotriva) motiunea simpla pe tema sanatatii initiata de PSD si PRM. Abtinerea i-a apartinut liberalului Mircea Cinteza. ""M-am abtinut. Desi votul este secret, recunosc acest lucru. Sper ca sistemul sanitar sa mearga inainte, pentru ca, din pacate, in clipa de fata mai sunt multe de facut"", a explicat Cinteza. Conform Regulamentului Senatului, pentru adoptarea motiunii erau necesare 69 de voturi ""pentru"".
""MENGELE"". La dezbateri, punctul forte al luarilor de cuvant l-a reprezentat speech-ul pesedistului Sorin Oprescu, care, dupa ce i-a ""contabilizat"" lui Nicolaescu toate minciunile pe care acesta le-ar fi spus legat de realizarile din sistemul de sanatate, a incheiat ferm: ""Recent ati afirmat la Timisoara ca nu sunteti Dumnezeu. Asteptam cu totii sa va ridicati la ceruri, domnule ministru"". Pe un ton gatuit, Nicolaescu a incercat o replica: ""Vreau sa va spun un ultim mesaj: noi acum incepem reforma!"". Hohote de ras, batai in pupitre. ""... Si vreau sa va atrag atentia sa nu mintiti cum a facut o parte din senatorii puterii"", a gafat Nicolaescu, ""rasplatit"" cu alte hohote de ras. ""Aaaaa, ai opozitiei de acum"", a sunat ""erata"" ministrului. Un moment tensionat a fost creat de interventia senatorului PSD Serban Nicolae. El i s-a adresat ministrului cu o ""porecla din folclorul recent"", ""domnul Eugen Nicolaescu-Mengele"", ceea ce a atras critici din partea liberalului Nicolae Vlad Popa. El a cerut scuze din partea lui Serban, aratand ca Mengele a fost un criminal de razboi, un doctor al regimului fascist. ""Eu imi cer scuze ca nu am folosit toate poreclele care circula in folclorul recent la adresa domnului Nicolaescu"", a replicat Serban. (Aniela Nine)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.