Congresul National al Federatiei Sindicale Ambulanta s-a lasat cu scandal la Calimanesti, zilele trecute, discutiile fiind alimentate de absenta lui Eugen Nicolaescu (foto), ministrul Sanatatii.

Desi a promis pentru a doua oara ca va lua parte la dezbateri, Nicolaescu a anuntat in ultimul moment ca are de rezolvat unele probleme personale. ""S-a scuzat elegant pentru a ne evita. Este a doua invitatie in trei luni pe care nu o onoreaza"", a declarat Petre Duinea, liderul sindical al SJA Valcea. La fel au procedat si reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
SPIONI. In schimb, Nicolaescu a avut timp sa trimita oameni in teritoriu care sa culeaga informatii despre eventualele reactii pe care populatia le-ar fi putut avea. ""Are incredere in ceea ce ii spun subordonatii. Pentru a scapa de o ambuscada gen Timisoara, unde a fost huiduit, ministrul a infiltrat oameni peste tot, dar tot nu a venit"", a mai precizat Petre Duinea. In consecinta, conducerile centrelor universitare din tara unde sunt transportati bolnavii supusi la dializa au refuzat sa mai semneze contracte cu serviciile de ambulanta, ceea ce inseamna ca pacientii vor ramane fara transport. Din cauza indiferentei de care a dat dovada ministrul, angajatii ambulantei sunt decisi sa intre in greva, dar nu inainte ca ""problema Nicolaescu"" sa ajunga la masa presedintelui Basescu. (Alexandra Chivu)