ANAF a facut plangere penala impotriva lui Gino Iorgulescu, Constantin Iacov si Florin Ciobanu, ca urmare a descoperirii unor ilegalitati in transferul a cinci jucatori de la FC National la Poli Timisoara.

Cei trei sunt acuzati de evaziune fiscala in cazul transferurilor jucatorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Canu, Adrian Olah si Jonathan McKain la Poli Timisoara, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Presedintele SC FC National 2000 SA, Constantin Iacov, nu a inregistrat in contabilitate decat 10% din cei 1.100.000 de dolari incasati din transferul lui Jonathan McKain. Astfel, valoarea impozitului pe profit a fost diminuata cu 478.621,44 RON, spun reprezentantii ANAF. Si Asociatia Fotbal Club National 2000 nu a virat statului suma de 6.391.038,02 RON, care reprezinta taxe si impozite neachitate din transferul a patru jucatori. Responsabilitatea revine presedintelui Ciobanu Florin. In schimb, Asociatia Pro National, al carei presedinte este Gino Iorgulescu, a incasat 2.450.000 de dolari din transferul celor cinci fotbalisti, desi acestia nu erau in proprietatea sa. ""Toate sumele de bani (...) sunt incasate nejustificat, neavand la baza operatiuni economice"", se arata in comunicatul ANAF, in care se spune ca acest caz intra sub incidenta Legii spalarii banilor.
REACTIE. Iorgulescu contesta concluziile ANAF care il acuza de spalare de bani si sustine ca jucatorii erau in coproprietatea clubului si a firmei Baroque Trading Ltd. (Daniela Ivan)