Albul revine in moda. Sa fie oare o razbunare pe vremurile negre? Acum, cand fobia lui 666 a atins cote ingrijoratoare, albul este vazut ca o reprezentare a binelui. Culoarea preferata a sculptorului Constantin Brancusi. Oriunde se afla, totul
Albul revine in moda. Sa fie oare o razbunare pe vremurile negre? Acum, cand fobia lui 666 a atins cote ingrijoratoare, albul este vazut ca o reprezentare a binelui.

Culoarea preferata a sculptorului Constantin Brancusi. Oriunde se afla, totul trebuia sa fie alb. Se imbraca in alb si avea doi caini albi.
Lumina, libertate, puritate. Sau doar moda. Pe podiumurile internationale ninge. Cu creatii albe, ce acopera aproape toate stilurile vestimentare. Specialistii spun ca este o culoare a sufletului si ca era timpul sa revina, pentru a accentua iubirea, linistea, sperantele, visele sau dorintele noastre. Revenirea culorii in topul modei face parca in necaz mireselor, care au renuntat demult la ""pur"", in favoarea cremului, rozului sau chiar tonurilor mai tari.
STILUL ""MARINER"". De la lenjerie intima, la pantofi si machiaj, moda nu face exceptie atunci cand vine vorba de alb: rochii, sacouri, pantaloni, bluze, tricouri - toate albe sau in combinatii.
Designerii au decretat ca in sifonierele noastre trebuie sa se gaseasca cateva lucruri albe. Unii glumesc pe seama acestei bruste pasiuni a creatorilor de moda pentru alb, punand-o pe seama... incalzirii globale. Adevarul este ca nu e usor sa te invesmantezi complet in asa ceva. Hainele albe pe care le vom imbraca in aceasta vara trebuie sa fie impecabile si stralucitoare. Cam pretentios!
Putem alege sa fim albi cu totul sau putem opta pentru diferite combinatii. De exemplu, revine la moda stilul marinaresc. Dungile verticale si orizontale sunt unul dintre trendurile mari ale sezonului. In acest an, stilul ""mariner"" aduce o nota de feminitate combinatiilor de dungi albe - dungi negre sau albastre. Ochelarii de soare cu rama alba sunt inca o piesa de rezistenta a verii 2006. Li se alatura gentile, pantofii si curelele. Tot albe.
LADY IN WHITE. Fie ca e vorba de influente ale anilor a€™50 si a€™80 sau de tente masculine ori structuraliste, creatorii transmit un mesaj unanim: ""Lady is back!"". De data aceasta nu ""lady in red"", ci ""lady in white"". In ciuda legendei ca albul ingrasa, aflati ca pe cele mai multe dintre femei le avantajeaza, chiar daca nu au dimensiunile 90-60-90. Este sezonul in care opulenta se intalneste cu simplitatea fara a intra in conflict, ba chiar formeaza un nou curent, nu doar in moda, ci si in stilul de viata citadina.
Prin urmare, pana la toamna marele castigator este culoarea alba, deoarece ne va da o stare de spirit minunata. O spun psihologii, care subliniaza ca albul aduce calm, linisteste, limpezeste mintea si sufletul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.