Un baietel roman in varsta de sase ani se afla in coma profunda la spitalul Son Dureta din Palma de Mallorca, Spania, dupa ce a fost maltratat de parintii adoptivi. Micutul, care fusese adoptat la varsta de doi ani de cuplul Jose R. M., 44 de ani,

Un baietel roman in varsta de sase ani se afla in coma profunda la spitalul Son Dureta din Palma de Mallorca, Spania, dupa ce a fost maltratat de parintii adoptivi.

Micutul, care fusese adoptat la varsta de doi ani de cuplul Jose R. M., 44 de ani, si Maria de las Nieves R. L., 39 de ani, se afla de marti in coma profunda. Potrivit agentiei EFE, baietelul, al carui nume nu a fost dat publicitatii, a fost adus la spital cu multiple fracturi craniene si lovituri pe toata suprafata corpului.
Investigatiile au scos la iveala faptul ca acesta a mai fost internat pentru agresiuni fizice. In ultimii trei ani, el a ajuns pe paturile spitalelor publice sau private de aproximativ 30-40 de ori.
COINCIDENTE... Explicatiile pe care cei doi spanioli le-au prezentat medicilor, atunci cand si-au adus copilul la urgenta, nu coincideau cu ranile pe care le prezenta micutul. Din acest motiv cadrele medicale au decis sa contacteze Corpul National de Politie, care a retinut cuplul cateva ore mai tarziu. Jose si Maria de las Nieves au sustinut ca si-au gasit baiatul inconstient in casa si din acest motiv au chemat imediat ambulanta.
DIAGNOSTIC. Gaspar Ian, directorul Oficiului pentru Protectia Minorilor din Insulele Baleare, a felicitat initiativa medicilor de a contacta forurile competente. Acesta a continuat spunand ca ""pentru a gasi solutia potrivita in acest caz este nevoie de multa sensibilitate si profesionalism"".
In noaptea de vineri spre sambata femeia a recunoscut in fata instantei ca este vinovata de maltratarea micutului. Sotul ei, considerat complice la actiunile de violenta fizica, a ramas in libertate, cu obligatia de a se prezenta in fata judecatorilor la fiecare intai si 15 ale lunii.
PROCESE. Autoritatile spaniole au deschis un proces de custodie la sfarsitul caruia copilul va fi trimis in grija Directiei pentru Protectia Copilului din Son Dureta. La randul sau, Institutul pentru Deportari din Mallorca investigheaza procesul de adoptie al romanului. Conform reprezentantilor institutului, ""o data terminat procesul de adoptie al unui minor, drepturile acestuia devin egale cu ale oricarui fiu biologic. Din pacate, nu putem interveni decat in cazurile in care parintii adoptivi nu mai respecta drepturile copiilor, cum este si aceasta situatie. Iar uneori este prea tarziu"".

ACUZATA. Maria de las Nieves, mama adoptiva a romanului


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.