De 200 de ani, Casa de bijuterii si ceasuri Chaumet scrie istorie. Din aceasta saptamana insa istoria uneia dintre cele mai celebre case de lux din lume se scrie si la Bucuresti. Compania Helvetansa a lansat in Romania noua colectie Frisson semnata C
De 200 de ani, Casa de bijuterii si ceasuri Chaumet scrie istorie. Din aceasta saptamana insa istoria uneia dintre cele mai celebre case de lux din lume se scrie si la Bucuresti. Compania Helvetansa a lansat in Romania noua colectie Frisson semnata Chaumet.

Bijutier al Imparatului Napoleon Bonaparte, Chaumet s-a impus de la inceput ca un artist original si inovator, preferat de familii regale si aristocrate. Istoria Casei incepe in 1780 si se confunda cu istoria Frantei. Doua secole de creatie de-a lungul a noua generatii de bijutieri. Saga debuteaza ca o legenda, un fapt divers.
Un tanar bijutier Marie-Etienne Nitot, instalat in Piata Caroussel, prinde de frau in plina goana calul lui Napoleon Bonaparte, la acea vreme doar consul. Imparatul nu va uita curajul sau si isi va arata recunostinta numindu-l pe Nitot bijutierul autorizat al Imparatului. Astfel de 200 de ani, Casa de bijuterii si ceasuri Chaumet ne dezvaluie personalitatea sa distincta, impunand un nou stil in lumea luxului, stilul Chaumet.
PRINTESA. Astazi, noua printesa se numeste Sophie Marceau, ea fiind prima care a purtat colectia Haute Joaillerie Frisson din aur alb si diamante, de inspiratie naturalista.
Paralel cu comenzile speciale mereu realizate pentru marii clienti in atelierele Chaumet noile creatii se succed: Frisson-Haute Joaillerie diamante si aur alb, alaturi de liniile emblematice Anneau, Liens, ceasurile best-sellers Kh...sis si Class One sau noua colectie destinata barbatilor, Dandy.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.