Un tablou de Andreescu intra in aceasta dimineata sub ciocanel. Pretul de pornire: 70.000 de lei. Este un eveniment, avand in vedere ca lucrarile lui Andreescu ajung foarte rar in licitatiile publice. ""«Tarancuta in picioareÂ&#
Un tablou de Andreescu intra in aceasta dimineata sub ciocanel. Pretul de pornire: 70.000 de lei.


Este un eveniment, avand in vedere ca lucrarile lui Andreescu ajung foarte rar in licitatiile publice. ""«Tarancuta in picioare» este al doilea Andreescu pe care il avem noi la vanzare, dupa «Cap de tarancuta cu tulpan galben» , vandut in decembrie 1999 pentru 43.000 de euro"", ne-au spus oficialii casei de licitatie. Ei se asteapta ca ""Tarancuta in picioare"" sa se vanda la un pret dublu fata de cel de intrare in licitatie, adica cu 140.000 de lei (circa 40.000 de euro). Tabloul este insotit de un certificat de expertiza si autentificare semnat de istoricul de arta George Radu Bogdan si a figurat, in mai 1992, in expozitia Colectii si Colectionari de la Muzeul Colectiilor de Arta.
CONCURENTA. O alta vedeta a licitatiei de astazi este ""Femeia in fotoliu"" pictata de Theodor Pallady. Este vorba tot de o lucrare provenita din colectiile Siliceanu si Baba, al carui pret de pornire este de 36.000 de lei noi. ""Pallady apare mai des in licitatii, de aceea are o cota mai scazuta. Speram insa ca vom reusi sa il vindem cu vreo 70.000 de lei"", au declarat oficialii Alis.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.