Oamenii de afaceri turci din Romania, membri ai TIAD (Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci din Romania) au fost si sunt alaturi de poporul roman, greu lovit de furia apelor, in aceasta perioada de reconstructie, dupa gravele inundatii suferite. TIAD
Oamenii de afaceri turci din Romania, membri ai TIAD (Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci din Romania) au fost si sunt alaturi de poporul roman, greu lovit de furia apelor, in aceasta perioada de reconstructie, dupa gravele inundatii suferite. TIAD a initiat si organizat impreuna cu Prefectura Judetului Tulcea o ampla actiune de ajutorare a locuitorilor zonelor sinistrate din judet, actiune care va avea loc in acest week-end. Aceste ajutoare au fost puse la dispozitia locuitorilor care si-au pierdut bunurile in urma acestor inundatii catastrofale. Produsele respective vor fi transportate la Tulcea cu mijloace de transport proprii de la Bucuresti si puse la dispozitia Prefecturii Judetului, pentru a fi distribuite sinistratilor. Ajutorul consta in produse electrocasnice, materiale de constructie, articole sanitare, obiecte de echipament si produse alimentare, in valoare totala de peste 2 miliarde lei vechi.
La aceasta actiune participa membrii consiliului de conducere al TIAD, deputatul independent Ibram Husein si Excelenta Sa, Ahmet Rifat Ökçün, ambasadorul Republicii Turcia in Romania, care s-a implicat in mod deosebit in initierea si organizarea acestei actiuni umanitare, dorind sa dea curs preocuparilor autoritatilor Republicii Turcia pentru ajutorarea Romaniei, care s-a confruntat cu tragedia inundatiilor.
Prezenta Excelentei Sale domnul Ahmet Rifat Ökçün, ambasadorul Republicii Turcia in Romania, este o dovada in plus a solidaritatii poporului turc fata de poporul roman, a bunelor relatii statornicite intre Turcia si Romania.
Potrivit TIAD, ajutorul umanitar in valoare de peste 2 miliarde lei constituie o contributie mica pentru recuperarea marilor pierderi suferite de oamenii din judetul Tulcea, dar acestui demers organizatia ii adauga intreaga sa compasiune si sentimentele poporului turc, convinsi fiind ca poporul roman si populatia sinistrata a judetului Tulcea vor depasi aceasta situatie. TIAD, infiintata in anul 1993, este o organizatie apolitica si non-profit, ai carei membri isi desfasoara activitatea in domenii ca electrice - electronice, produse chimice si plastice, transport, fabricarea de utilaje, industrie, comert, finante - banci, produse alimentare, confectii, turism, constructii si altele asemanatoare. Asociatia desfasoara activitati in scopul dezvoltarii relatiilor economice, sociale si culturale dintre Turcia si Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.