Experiment judiciar reusit, ieri, la vila fostului om de afaceri Florian Anghelescu. O armata de procurori criminalisti si politisti a incercat sa reconstituie sinuciderea sotului ex-consilierei prezidentiale, Stana Anghelescu, pentru a stabili exact
Experiment judiciar reusit, ieri, la vila fostului om de afaceri Florian Anghelescu. O armata de procurori criminalisti si politisti a incercat sa reconstituie sinuciderea sotului ex-consilierei prezidentiale, Stana Anghelescu, pentru a stabili exact conditiile in care a avut loc decesul. Echipa de anchetatori, coordonata de procurorul sef adjunct de la Parchetul Capitalei, Marius Iacob, s-a edificat asupra mortii lui Anghelescu. Experimentul judiciar a intarit ipoteza spanzurarii, fara sa mai lase loc vreunei supozitii. Acest experiment a fost deosebit de important, la fel ca si in cazul decesului lui Mihai Erbasu. Ieri, anchetatorii au folosit un manechin, cu o greutate ca si cea a lui Florian Anghelescu, dar si o bucata de cordelina din acelasi sul din care a fost taiata bucata folosita de omul de afaceri pentru a se spanzura. Prima data acestia au realizat un test asupra rezistentei cordelinei, dupa care au masurat distanta dintre picioarele lui Anghelescu si podea, pentru a se vedea impactul cazaturii acestuia din lat. De asemenea, ei au stabilit si modul in care s-a taiat cordelina pentru a se vedea daca declaratiile Stanei - cea care l-a gasit si l-a dat jos din streang - corespund realitatii. Florian Anghelescu a fost gasit, pe 16 martie, spanzurat in subsolul vilei familiei sale din cartierul Baneasa.
Barbatul era urmarit penal pentru infractiuni prevazute de Legea privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.