Aproximativ 5.000 - 7.000 de mineri din Valea Jiului vor fi disponibilizati pana in 2011 pentru cresterea eficientei minelor din zona, a declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei si Comertului, Ionel Mantog, potrivit Rompres. "Vor fi in co
Aproximativ 5.000 - 7.000 de mineri din Valea Jiului vor fi disponibilizati pana in 2011 pentru cresterea eficientei minelor din zona, a declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei si Comertului, Ionel Mantog, potrivit Rompres. "Vor fi in continuare intre 5.000 si 7.000 de oameni disponibilizati in Valea Jiului pana in 2011, acest lucru fiind conditionat de modernizare", a spus Mantog.
Acesta a declarat ca in zona vor fi achizitionate, pana in 2008, patru instalatii pentru exploatarea carbunelui in subteran, in vederea cresterii si eficientizarii activitatii de exploatare si diminuare a numarului de salariati. Pana in 2010, Romania va trebui sa ajunga la o productie de circa 400 tone pe an pe salariat cu o capacitate calorica de 2.800 kilocalorii pe kilogram pentru a deveni eficienta in comparatie cu Uniunea Europeana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.