Angajatorilor le va fi interzis sa solicite unei candidate, in vederea angajarii, sa semneze un angajament ca nu va naste pe durata de valabilitate a contractului individual de munca, stabileste un proiect de lege adoptat, in urma cu doua zile, de Gu
Angajatorilor le va fi interzis sa solicite unei candidate, in vederea angajarii, sa semneze un angajament ca nu va naste pe durata de valabilitate a contractului individual de munca, stabileste un proiect de lege adoptat, in urma cu doua zile, de Guvern.
De asemenea, actul normativ mentine prevederea care interzice angajatorilor sa ceara candidatelor la un post sa prezinte un test de graviditate. Concedierea din functie a unei angajate nu poate fi dispusa pe perioada in care aceasta este insarcinata sau se afla in concediu de maternitate.
Exceptie de la aceasta prevedere face situatia in care se recurge la concedieri din cauza reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului.
Reglementari privind interzicerea concedierii pe perioada in care o salariata este insarcinata sau in concediu de maternitate sunt cuprinse in legislatia muncii.
Proiectul de lege adoptat de Guvern precizeaza, in plus fata de legislatia in vigoare, ca incalcarea acestor prevederi este discriminatorie si poate fi sanctionata si in baza acestui proiect.
Potrivit proiectului de lege, la incetarea concediului de maternitate, salariata are dreptul sa se intoarca la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent si sa beneficieze de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in perioada concediului de maternitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.