O delegatie a Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) condusa de Aurel Netin, secretar de stat in MCTI, a efectuat, la finele saptamanii trecute, o vizita, in Republica Moldova, la invitatia Viceministrului de la Ministerul Dezv
O delegatie a Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) condusa de Aurel Netin, secretar de stat in MCTI, a efectuat, la finele saptamanii trecute, o vizita, in Republica Moldova, la invitatia Viceministrului de la Ministerul Dezvoltarii Informationale, Pavel Buceatchi, in vederea identificarii unor noi posibilitati de colaborare in domeniul IT&C. "Scopul acestor intalniri este de a identifica noi posibilitati de colaborare intre cele doua tari in domeniul IT&C, astfel incat Republica Moldova sa poata beneficia de experienta Romaniei in ceea ce priveste dezvoltarea proiectelor de e-government, precum si a implementarii legislatiei europene din domeniu. Totodata, reprezentantii Republicii Moldova si-au aratat interesul pentru realizarea, in comun, a unor proiecte care sa duca la cresterea confortului cetateanului, prin accesul acestuia la informatie si comunicare prin intermediul noilor tehnologii", a declarat Aurel Netin.
Delegatia romana a avut intalniri cu Vladimir Molojen, ministrul Dezvoltarii Informationale, dar si cu alti conducatori ai unor institutii din domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor din Republica Moldova.
La finalul intalnirilor s-a stabilit ca in cel mai scurt timp sa fie semnat un Memorandum de Intelegere intre cele doua ministere de profil. S-a convenit, de asemenea, crearea unui grup de lucru comun care sa realizeze proiecte concrete in domeniul IT&C.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.