Banca Centrala Europeana (BCE) a majorat ieri rata dobanzii de referinta cu 0,25 puncte, la 2,75%, nivelul maxim al ultimilor trei ani, aceasta fiind a treia masura de scumpire a creditului din zona euro dupa decembrie 2005, transmite Reuters. Masura
Banca Centrala Europeana (BCE) a majorat ieri rata dobanzii de referinta cu 0,25 puncte, la 2,75%, nivelul maxim al ultimilor trei ani, aceasta fiind a treia masura de scumpire a creditului din zona euro dupa decembrie 2005, transmite Reuters. Masura anuntata de BCE a fost asteptata de analisti, in contextul accelerarii inflatiei peste tinta stabilita de banca centrala, a cresterii economice apropiate de trendul pe termen lung si a avansului cheluielilor de consum. Un numar de 50 din 52 de analisti intervievati de Reuters la inceputul acestei saptamani previzionau o majorare la 2,75% a ratei dobanzii. Rata dobanzii stabilita joi se afla la cel mai inalt nivel dupa luna martie 2003. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.