Statul roman va inchide 478 de mine pana la sfarsitul anului, efortul financiar necesar fiind de circa 400 milioane de euro, a declarat secretarul de stat pentru resurse minerale din Ministerul Economiei si Comertului, Ionel Mantog, cu ocazia unui se
Statul roman va inchide 478 de mine pana la sfarsitul anului, efortul financiar necesar fiind de circa 400 milioane de euro, a declarat secretarul de stat pentru resurse minerale din Ministerul Economiei si Comertului, Ionel Mantog, cu ocazia unui seminar dedicat dezvoltarii durabile.
"Efortul financiar necesar pentru inchiderea si reecologizarea acestor mine pana la sfarsitul anului se ridica la circa 40 milioane de euro, pentru 478 de mine, din care circa 400 sunt deja in proces de inchidere", a spus Mantog.
Acesta a precizat ca, in prezent, se afla in proceduri de avizare o Hotarare de Guvern pentru alte 40 de obiective miniere neviabile care urmeaza sa fie inchise si se pregateste o alta hotarare care sa adauge inca 30 de obiective in programul de inchidere si ecologizare. Din cele 408 mine care se afla in proces de inchidere, aproximativ 170 sunt inchise sau urmeaza sa se faca receptia lucrarilor de inchidere.
"Ramane de vazut daca acesti bani vor proveni doar din surse bugetare sau unele fonduri vor fi obtinute prin contractarea unor credite", a explicat Ionel Mantog.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.