Istoria meciurilor de deschidere
In istoria Cupei Mondiale s-au disputat 15 meciuri de deschidere, din care 6 s-au inheiat la egalitate, cea mai categorica victorie inregistrandu-se in 1950, la meciul Brazilia - Mexic (4-0). In ultimele 4 editii de CM, echipa invingatoare s-a impus la un singur gol diferenta. In 1943 (Italia) si 1954 (Elvetia) nu s-au disputat meciuri de deschidere. La CM 2006, primul meci va opune echipele Germaniei si Costa Rica (Grupa A), pe 9 iunie, la Munchen. Pana in prezent, Mexic a disputat cele mai multe meciuri de deschidere - 4, iar Germania si Brazilia cate 3. Dar iata rezultatele inregistrate anterior in meciurile de deschidere: 1930 (Uruguay): Franta - Mexic 4-1; 1934 (Italia): Nu s-a disputat; 1938 (Franta): Elvetia - Germania 1-1; 1950 (Brazilia): Brazilia - Mexic 4-0; 1954 (Elvetia): Nu s-a disputat; 1958 (Suedia): Suedia - Mexic 3-0; 1962 (Chile): Chile - Elvetia 3-1; 1966 (Anglia): Anglia - Uruguay 0-0; 1970 (Mexic): Mexic - URSS 0-0; 1974 (Germania): Brazilia - Iugoslavia 0-0; 1978 (Argentina): Polonia - Germania 0-0; 1982 (Spania): Belgia - Argentina 1-0; 1986 (Mexic): Italia - Bulgaria 1-1; 1990 (Italia): Camerun - Argentina 1-0; 1994 (SUA): Germania - Bolivia 1-0; 1998 (Franta): Brazilia - Scotia 2-1; 2002 (Coreea de Sud/Japonia): Senegal - Franta 1-0.

Imnul CM, interpretat de un duet din Mali
Celebrul duet din Mali, Amadou si Mariam, va interpreta imnul oficial al Cupei Mondiale, respectiv "Celebrate the day" ("Sarbatoriti ziua"). Cei doi vor fi ajutati de rocker-ul german Herbert Groenemeyer, in timpul ceremoniei de deschidere dinaintea meciului de la Munchen, dintre Germania si Costa Rica.

Brazilienii s-au "antrenat" intr-o discoteca
Profitand de ziua libera acordata de selectionerul lor, Ronaldo si o parte dintre colegii lui brazilieni au ales sa se distreze duminica in discoteca "Galerie" din Frankfurt, unde au petrecut pana la ora 6.00 dimineata. Concret, Ronaldo, Roberto Carlos, Emerson, Robinho, Adriano, Cafu si Julio Cesar s-au relaxat in zona VIP a respectivei discoteci (preferata jucatorilor de la Eintracht Frankfurt), achitand la final o factura de 680 de euro, in care nu a fost inclusa insa si sampania consumata (gratuit) cu aceasta ocazie. "Brazilienii se pregatesc intr-un mod destul de original pentru a-si apara titlul mondial", a scris cu ironie "Blid", care aminteste ca, in urma cu o saptamana, Ronaldo fusese criticat de presa dupa ce a fost surprins intr-o discoteca din Lucerna (Elvetia). Totusi, noua escapada a jucatorilor "auriverdi" nu i-a nelinistit pe conducatorii delegatiei braziliene, care au precizat ca jucatorii pot face tot ceea ce doresc in timpul lor liber.

Citeste si:

Rugaciune pentru echipa Angliei
Biserica anglicana din Marea Britanie a anuntat ieri ca a inregistrat o crestere a accesarilor site-ului sau de internet, dupa ce a difuzat o rugaciune speciala pentru nationala Angliei. Rugaciune care suna astfel: Doamne, tu care esti sursa vietii si a bucuriei, a bunei dispozitii si a talentului/Noi ne rugam pentru toti cei care participa la Cupa Mondiala/Si in special pentru cei care reprezinta natiunea noastra/Pentru buna sanatate a jucatorilor/Pentru un spirit sportiv si de fair-play/Si pentru securitate si binele celor care urmaresc meciurile".

S-a accidentat cehul Baros!
Atacantul ceh Milan Baros simte dureri acute la talpa piciorului si a devenit incert pentru primul meci al Cehiei cu SUA, programat luni, in Grupa E, la Gelsenkirchen. Golgheterul cehilor la Euro 2004 din Portugalia (5 goluri), Baros s-a accidentat sambata, la Praga, in ultimul meci de pregatire al nationalei sale disputat contra echipei din Trinidad Tobago (3-0). "Resimt dureri la fiecare miscare mai rapida", s-a plans atacantul englezilor de la Aston Villa.