Presedintele PC, Dan Voiculescu, a propus premierului sa se reimparta atributiile care revin vicepremierilor. Potrivit lui Dan Voiculescu, atat Tariceanu, cat si cei doi vicepremieri, Gheorghe Pogea si Marko Bela, au fost de acord cu aceasta propuner

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a propus premierului sa se reimparta atributiile care revin vicepremierilor. Potrivit lui Dan Voiculescu, atat Tariceanu, cat si cei doi vicepremieri, Gheorghe Pogea si Marko Bela, au fost de acord cu aceasta propunere.

""Am stabilit cu premierul ca in nici un caz nu sunt de acord sa preiau atributiile pe care le avea George Copos. Daca vin in Guvern, trebuie ca opinia publica sa cunoasca foarte clar atributiile care revin fiecarui vicepremier in parte si fiecare dintre noi sa raspunda pentru domeniile pe care le coordoneaza"", a declarat ieri Dan Voiculescu. El a adaugat ca, pentru a prelua functia de vicepremier, trebuie sa stie foarte clar care ii vor fi atributiile si parghiile pe care le va avea.
PROGRAM. Presedintele conservatorilor va prelua functia din Guvern pe baza unui program pe care il va elabora in aceasta saptamana si pe care il va prezenta premierului. ""Eu nu intru in Guvern fara un program foarte clar, pe obiective si pe termene. Mi-am propus ca in urmatoarele sase luni sa reglementez problema pensiilor. La ora actuala sistemul de pensii este nedrept, iar eu vreau sa se faca dreptate. Mi-am propus, de asemenea, ca pe o perioada de 12 luni sa reglementez problema medicamentelor compensate, iar intr-o perioada de 24 de luni sa reglementez problema asistentei medicale"", a enumerat Voiculescu cateva dintre punctele care vor fi cuprinse in programul sau de vicepremier. ""Daca a expirat termenul si nu mi-am realizat programul, demisionez. Sunt hotarat ca, daca intru in Guvern, sa am termene si, daca nu le respect, sa plec din Guvern. Voi lucra singur pe domeniile care mi se vor atribui. Daca nu voi fi lasat sa lucrez si se baga cineva peste problemele mele, nu voi mai fi eu raspunzator. Daca eu raspund, trebuie sa fiu lasat sa-mi fac treaba"", a mai spus liderul PC.
VA AVEA SEF. Voiculescu a mai precizat ca toate aceste clarificari sunt necesare si ca de ele depind relatiile cu viitorul sau sef, premierul Tariceanu. ""Va fi un efort mare din partea mea sa lucrez sub conducerea unui sef, dar sunt dispus sa-l fac cu conditia sa stiu foarte clar de ce anume raspund si care sunt parghiile pe care le am la indemana"", a mai spus Voiculescu.
Impreuna cu premierul si cu ceilalti vicepremieri vor fi negociate toate aceste detalii. Presedintele PC nu se indoieste de faptul ca Traian Basescu ii va accepta investirea in Guvern. El a precizat ca, in cazul in care va primi de la presedinte un ""cadou"" asemenea lui Radu Stroe (o foaie de hartie pe care scrie ceva), o va arata presei.

CERERE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.