La mai bine de o luna de la inundatiile care au afectat localitatile calarasene Spantov, Chiselet si Minastirea, oamenii loviti de ape traiesc in incertitudine si amaraciune. Autoritatile n-au facut altceva decat sa le asigure corturi si o masa pe zi

La mai bine de o luna de la inundatiile care au afectat localitatile calarasene Spantov, Chiselet si Minastirea, oamenii loviti de ape traiesc in incertitudine si amaraciune. Autoritatile n-au facut altceva decat sa le asigure corturi si o masa pe zi. In resta€¦ Dumnezeu cu mila!

Atmosfera din taberele de la Spantov si Chiselet pare rupta dintr-un film de Kusturica. Galeti, lighene, rufe aruncate pe corturi, sticle goale. Femei cu capoate inflorate, copii ciufuliti, pe jumatate dezbracati. Si mizeriea€¦ peste tot! Se strang ciorchine in jurul oricarui strain de tabara. Poate li se mai da ceva, poate afla noutati.
Oamenii asteapta in fiecare zi ca autoritatile sa le spuna ce se va intampla cu ei. Daca vor mai avea case sau un trai normal. Raspunsurile insa intarzie sa vina.
STANCEA. Tabara din comuna Spantov. Cele cateva sute de sinistrati impart aproape 100 de corturi. Asistenta medicala aproape ca lipseste, cat despre jandarmia€¦ nici picior. Doar politistii din sat vin si fac ture in tabara. Cei mai multi dintre ei se vaita si arata cu degetul spre autoritati. ""Stam cate doua, trei familii intr-un cort, cu copiii dupa noi. Nu au unde sa-si faca temele. E greu, mama, e greu! Cand bate vantul, se ridica praf peste tot. Nu e nici un doctor aici care sa ne dea macar niste picaturi, ceva, ca, uite, avem ochii mici si lacrimeaza"", spune o batrana din usa unui cort.

CONDITII PRECARE. Tabara de la Chiselet se lupta cu o mizerie crunta


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.