actrita
Varsta: 69 de ani Filmografie: ""Blow-up"", ""Howards End"", nominalizata la Oscar pentru Cea mai buna actrita intr-un rol secundar, ""Yanks"", unde joaca alaturi de Richard Gere, sau ""Girl, Interrupted"", unde a jucat alaturi de Ange
actrita
Varsta: 69 de ani Filmografie: ""Blow-up"", ""Howards End"", nominalizata la Oscar pentru Cea mai buna actrita intr-un rol secundar, ""Yanks"", unde joaca alaturi de Richard Gere, sau ""Girl, Interrupted"", unde a jucat alaturi de Angelina Jolie etc. Celebra actrita britanica Vanessa Redgrave este invitatul de onoare al TIFF 2006. Actrita va fi prezenta la Cluj incepand de astazi pana pe 11 iunie. In cadrul Galei de inchidere a festivalului, Redgrave va primi Premiul pentru intreaga cariera in cinematografie. Maine seara, va fi proiectat, in premiera absoluta in Romania, unul dintre ultimele sale filme: ""The Fever"", in regia lui Carlo Gabriel Nero, fiul actritei, care este, de asemenea, asteptat la Cluj. Vanessa Redgrave este una dintre marile doamne ale teatrului si filmului britanic. Cariera sa cinematografica, inceputa in anul 1958, cuprinde 99 de titluri, numeroase premii prestigioase, de la cel pentru Cea mai buna actrita la Cannes in 1968, pentru rolul din filmul ""Isadora"", la Oscarul obtinut in 1978 pentru rolul titular din ""Julia"", pana la Emmy-ul din 2000 pentru rolul din ""The Gathering Storm"". Pentru prezenta sa la intalnirea cu cinefilii Festivalului International de Film Transilvania, onorand astfel aceasta manifestare, Jurnalul National o declara pe Vanessa Redgrave ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.