Combinatul Mittal Steel Galati a inregistrat anul trecut pierderi de 109 milioane lei, fata de un profit de 1,3 miliarde lei in 2004, pe fondul cresterii cheltuielilor cu materiile prime si al platii unor datorii restante catre stat, a declarat ieri
Combinatul Mittal Steel Galati a inregistrat anul trecut pierderi de 109 milioane lei, fata de un profit de 1,3 miliarde lei in 2004, pe fondul cresterii cheltuielilor cu materiile prime si al platii unor datorii restante catre stat, a declarat ieri directorul de operatiuni al companiei, Hans Ludwig Rosenstoch.
Cifra de afaceri a producatorului siderurgic a scazut usor in 2005, la 6,35 miliarde de lei, de la 6,68 miliarde de lei in anul precedent.
Combinatul siderurgic a avut in 2005 venituri de 6,9 miliarde de lei, fata de 7,66 miliarde de lei in anul precedent, si cheltuieli de 7,04 miliarde de lei, in crestere de la 6,28 miliarde de lei in 2004.
Scaderea comenzilor si a preturilor produselor a fost corelata cu cresterea preturilor la materiile prime si la energie. Costurile companiei au crescut cu circa 9% la electricitate, 38% la gazele naturale, 55% la carbune, 33% la feroaliaje si 40% la minereuri.
Ceea ce a determinat insa rezultatul negativ de anul trecut a fost obligatia de a face ""plati exceptionale"", legate de unele datorii dinainte de privatizare, au afirmat reprezentantii companiei. Mittal Steel Galati a trebuit sa plateasca peste 100 de milioane de dolari reprezentand datorii asumate, ajutoare de stat acordate ilegal si datorii restante la bugetul de asigurari de sanatate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.