Dupa ce un medic si un inginer au fost ""vizitati"" de mascati, fiind acuzati ca vand CD-uri si DVD-uri piratate, actiunea ""Gramofonul"" capata amploare in Capitala. Angajatul unei firme de calculatoare a fost prins in flagrant in timp ce vindea
Dupa ce un medic si un inginer au fost ""vizitati"" de mascati, fiind acuzati ca vand CD-uri si DVD-uri piratate, actiunea ""Gramofonul"" capata amploare in Capitala.

Angajatul unei firme de calculatoare a fost prins in flagrant in timp ce vindea un calculator pe care instalase programe fara licenta. Dupa retelele file sharing, sunt vizati vanzatorii de computere cu soft fara licenta.
Actiunea a fost realizata de Serviciul de Investigare a Fraudelor si Cercetari Penale sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Mihai L, angajat al societatii DEF CO EXIM, este acuzat ca a instalat pe un sistem de calcul, comandat in prealabil de un client, un sistem de operare Windows XP, utilizand o copie-pirat a acestui program. Potrivit Politiei, el a livrat ulterior computerul clientului impreuna cu software-ul preinstalat. La sediul societatii au fost gasite 27 de CD-uri pirat, continand programe pentru calculator. Mihai L este cercetat in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de realizare in scopul distribuirii de marfuri-pirat si reproducerea neautorizata pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.