Razvan Dumitrescu nu mai este, de ieri, angajatul Realitatii TV. Despre realizatorul emisiunii ""Realitatea Zilei"" se scrisese deja ca negociaza cu un alt trust de presa. Robert Turcescu, o alta figura emblematica a postului de televiziune, a fost a
Razvan Dumitrescu nu mai este, de ieri, angajatul Realitatii TV. Despre realizatorul emisiunii ""Realitatea Zilei"" se scrisese deja ca negociaza cu un alt trust de presa. Robert Turcescu, o alta figura emblematica a postului de televiziune, a fost avertizat ca nesocoteste regulamentul intern al institutiei.


Decizia ""incetarii relatiei contractuale"" cu Razvan Dumitrescu apartine ""managementului editorial"" al postului de televiziune si survine dupa ce jurnalistul a declarat public ca se simte epuizat de ""aglomeratia din redactie"", argumentand ca, din cauza unor ""negocieri din interior"", nu-i mai ajunge timpul pentru a-si pregati propria aparitie pe ecran. Dumitrescu marturisise, inaintea hotararii staffului Realitatii, ca negociaza cu un alt trust de presa. In atari conditii, conducerea editoriala a institutiei media a considerat ca ""recentele declaratii (...) incalca principiile si prevederile codului etic al organizatiei"" si contravin contractului jurnalistului. Daca la ora 15:00 Dumitrescu inca mai figura printre membrii ""Echipei RTV"" pe pagina de web a televiziunii de stiri, doua ore mai tarziu biografia acestuia disparuse.
Pe de alta parte, Robert Turcescu a acuzat excesul de aparitii pe ecran a unora si aceleasi personaje. ""Figurile pe care le invartim sunt cam aceleasi. Nu mai ai ce sa spui"", a comentat Turcescu, precizand ca intentioneaza sa renunte la formatul de emisiune pe care il modera. Echipa care produce emisiunea ""100%"" lucra ieri, in continuare, la acelasi concept de emisiune.
HABAR N-AU. Ieri la amiaza, redactia, in frunte cu Sergiu Toader, project manager, directorul editorial al Realitatii, si Andrei Gheorghe, vedeta postului, il luase pe ""habar n-am"" in brate. ""Nu stiu nimic"", a fost raspunsul lui Toader, acesta completand: ""Daca va fi sa se intample ceva, vom proceda transparent, anuntand - daca e ceva de anuntat - printr-un comunicat"". Insusi Sorin Ovidiu Vantu, patronul trustului de presa Realitatea Media, parea a afla pentru prima oara despre un conflict intre conducerea postului de televiziune si cele doua vedete tv: ""Stiu la fel de mult cat stiti si dumneavoastra, am citit si eu in aceasta dimineata. Tot ce tine de politica editoriala este treaba exclusiva a redactiei. Nu ati vazut ca si Catavencu ma calca in picioare in editia de azi?! Eu sunt doar un actionar, nu sunt cel care le da banii. Banii si-i fac jurnalistii muncind si vanzandu-si munca"".
LA SUPARARE. Inainte de a intra in emisie pe postul de radio Europa FM, Turcescu admitea existenta unor divergente cu stafful Realitatii: ""Nu vreau sa comentez nimic, acum. Tot ce am vorbit pana acum s-a aflat sub imperiul supararii, iar la suparare se spun multe lucruri urate. Vom sta la discutii mai pe dupa-amiaza si vom vedea atunci"". In ce-l priveste, conducerea Realitatii aminteste despre ""principiile si norme profesionale interne"" pe care jurnalistul ""le-a agreat o data cu semnarea contractului si care prevad (...) si comportament profesional fata de organizatie"".
GARDIANUL. ""Regret ca hotararea a fost luata pe baza unui articol de ziar care scoate din context intr-un mod total neprofesionist elemente dintr-o discutie care a durat mai bine de 20 de minute"", explica Razvan Dumitrescu. ""Le «multumesc» acelor redactori de la Evenimentul zilei, care au transformat afirmatiile mele legate de totala independenta editoriala pe care am avut-o la acest post de televiziune in contrariul lor. (...) Sunt un adept al principiului «cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit». Sunt momente cand o schimbare in cariera e bine venita. (...) Am decis sa accept postul de director la cotidianul Gardianul, dand curs astazi, 07.06.2006, ofertei care mi-a fost facuta cu mai bine de doua luni in urma si pe care initial o refuzasem.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.